KUĆA LOVRANSKEGA GUCA

Veliko zanimanje za “Boje Lovrana”: Predstavlja se čak 66 autora

Karmen Bosnić

Radovima rađenim u tehnici ulja na platnu predstavlja se 66 autora, članova riječke udruge, koja djeluje pod vodstvom umjetnice Anije Škrobonje koja osobe treće životne dobi poučava slikanju



LOVRAN – »Boje Lovrana« naziv je izložbe radova članova SKANI kreativnog centra 50+ postavljene u Kući lovranskega guca u Lovranu. Radovima rađenim u tehnici ulja na platnu predstavlja se 66 autora, članova riječke udruge, koja djeluje pod vodstvom umjetnice Anije Škrobonje koja osobe treće životne dobi poučava slikanju.


Otvorenju izložbe uz uzvanike, maestru Škrobronju i njezinu asistenticu Maricu Baškarad, nazočili su i načelnik Lovrana Bojan Simonič te Slavko Sekulić, predsjednik Odbora za kulturu Općine Lovran i koordinator kulturnih događanja, koji su posjetitelje pozvali na zatvaranje izložbe što će biti posebno svečan događaj, u slučaju da dođe do ublažavanja mjera.


Već prvog dana nakon što je izložba otvorena, za »Boje Lovrana« vladalo je veliko zanimanje, a s obzirom na to da je izložba prodajnog karaktera, neki od izloženih radova već su prodani. Izložbu u sklopu programa KulTuLovran, čiju su realizaciju podržali Primorsko-goranska županija, Općina Lovran, Novax, Kavana & bar Lovran zainteresirani mogu razgledati do 1. travnja, od četvrtka do nedjelje od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.





Devedeset članova SKANI kreativnog centra 50+ svojim radovima često sudjeluje na izložbama i aukcijama te na taj način pridonose i humanitarnom djelovanju udruge. Donacijom su, primjerice, pomogli Zakladu Sveučilišta u Rijeci u provedbi projekta »Rijeka z(n)a znanje«, udrugu za sindrom Down »Rijeka 21«, odjele onkologije i kirurgije Dječje bolnice Kantrida, Centar za rehabilitaciju »Fortica« – Kraljevica, akciju »Palčić gore« za pomoć prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima, Košarkaški klub »Kostrena« u nabavci sportskih invalidskih kolica za košarkaša Luku Jurkovića. Sudjeluju i u akciji »Budimo odgovorni, recimo ne plastici« oslikavajući pamučne torbe čime se čuva okoliš. S obzirom na to da najam prostora u kojem rade, kao i kupnju pribora za slikanje i platna financiraju sami, a aktualna situacija s epidemijom korone odrazila se i na njih, od velike pomoći bi im bila podrška u nabavci materijala za rad.