Mlada umjetnica

“Od manjka glava ne boli”: Izložba Diane Zubak o prevenciji karcinoma dojke otvara se u Galeriji SKC

Kim Cuculić

Jedna od fotografija s izložbe "Od manjka glava ne boli"

Jedna od fotografija s izložbe "Od manjka glava ne boli"

Diana Zubak progovara o temi prevencije karcinoma dojke i važnosti samopregleda te se zalaže za borbu protiv stigmatizacije oboljelih žena



»Od manjka glava ne boli« studentska je izložba kroz koju Diana Zubak, mlada umjetnica i studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, progovara o temi prevencije karcinoma dojke i važnosti samopregleda te se zalaže za borbu protiv stigmatizacije oboljelih žena.


Izložba će biti otvorena u petak, 28. siječnja, u 20 sati u Galeriji SKC (OKC Palach, Kružna 8).


Bit će izložene analogne fotografije trinaest oboljelih žena, kao i predmeti koji su obilježili njihov proces liječenja te portal Mamo.hr, namijenjen oboljelima od svih vrsta karcinoma.




Riječ je o hvalevrijednom studentskom projektu, pa organizator poziva posjetiteljice i posjetitelje da pomno pročitaju svaku priču na izložbi.



– Uz razumijevanje i prihvaćanje, one su tu da podignu svjesnost u borbi protiv zloćudnih bolesti. One su tu i kao direktan poziv da brinemo o sebi.


Hvala svim ženama koje sudjeluju na izložbi i bezrezervno nam poklanjaju dio svog života: Monika Baranić, Mateja Barić, Maja Bojić Drinovac, Katica Crnković, Marina Čatak, Tajana Dorić, Sonja Grgat, Tajma Gosto, Anja Kukor, Nada Mirošević, Kristina Šimunić, Tena Šnajder i Marina Zubak, ističe se u najavi izložbe.


Tijekom izložbe, putem donacija za umjetničke radove, prikupljat će se sredstva za udrugu Nismo same iz Zagreba te Caspera iz Splita.


Izložba ostaje otvorena do sredine veljače, a radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.


Program će se odvijati u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama.


Za ulazak na izložbu nije potrebna COVID-potvrda, no obvezno je nošenje zaštitne maske te je broj posjetitelja unutar prostora galerije ograničen.


Projekt podržava Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.