Kamo idemo?

Riječke studentice u Galeriji SKC

Davor Mandić



RIJEKA – Studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci Erika Močibob, Lucija Granić i Gloria Arapović sudionice su združene diplomske izložbe »Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo? 2.0«, koja će biti otvorena u četvrtak u Galeriji SKC-a u 19 sati.


Kako se kaže u najavi, izložba predstavlja proširenu verziju izložbe »Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo?«, koju su autorice sa svojim kolegama Ivonom Habijanec, Lorom Prodanović i Ivanom Botičkim predstavile prošle godine u Gradskoj galeriji Lovran i ove godine na području Kampusa.


– Referenca na naziv Gauguinove slike naslikane 1897. ovdje je posuđena kako bi simbolično naznačila dilemu mladih ljudi koji tek trebaju zakoračiti na svoj umjetnički i profesionalni put. Svaka od autorica pojedinačno ogleda se u svom radu, bilo doslovno ili na nekoj većoj, duhovnoj razini.




Završni ishod rada ne mora se nužno podudarati s početnom skicom, stoga je bitan i proces rada koji je često popraćen radošću, nesigurnošću, znatiželjom, zajedništvom, empatijom, a sastavni su dio i procesa zvan sazrijevanje, sve pod okriljem mentorice Darije Žmak Kunić – kaže se u najavi izložbe, koja će se moći pogledati do 15. srpnja od ponedjeljka do petka od 17 do 20 sati.