Rad Vedrana Ružića

Predstavljen umjetnički projekt »Forbidden Live«: Izolacija, šutnja, cenzura, kontroliranost, zarobljeništvo…

Kim Cuculić

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad s glazbenim



RIJEKA – U Exportdrvu večeras je predstavljen umjetnički projekt »Forbidden Live« Vedrana Ružića nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.


U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad s glazbenim te ih sinergički izvesti pod zajedničkim naslovom »Forbidden Live« u obliku izložbe i koncerta.


Foto galerija: Predstavljanje multimedijalnog projekta "Forbiden Live" Foto: Marko Gracin


Na izložbi se može razgledati serija vizualnih radova nastalih za vrijeme lockdowna, koji je umjetnik iskoristio za inspiraciju nastanka u tišini. Koncept projekta sastoji se od nekoliko segmenata baziranih na temama izolacije, šutnje, cenzure, kontroliranosti, zarobljeništva u vlastitim domovima, strpljenja, iščekivanja, emigracije, zabranjene melodije u ozračju »Arte Povere«. Kustos izložbe je Mladen Lučić.





Uslijedio je koncert temeljen na novom albumu Vedran Ružić kvarteta »Forbidden Live«, koji je snimljen početkom lipnja u Pazinu na prvom koncertu nakon izolacije. Izložba je otvorena do 20. listopada.