Foto klub Color

Hrvoje Mahović osvojio Grand Prix 8. salona crno-bijele fotografije “100+1”

Davor Mandić

Nagrađena "Paučina" Hrvoja Mahovića

Nagrađena "Paučina" Hrvoja Mahovića

Izložba najboljih radova 8. salona može se pogledati u galeriji Filodrammatica do 5. siječnja



Grand Prix Fernando Soprano 8. salona crno-bijele fotografije »100+1« dobila je fotografija »Paučina«, Hrvoja Mahovića iz Zagreba, javlja organizator Salona Foto klub Color Rijeka.


Prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju dobila je fotografija »Strogo kontrolisani haos« Milana Živkovića iz Beograda, a prvu nagradu za kolekciju dobila je Maja Prgomet iz Splita za kolekciju »Mladi glazbenici«.


Nagrađena "Paučina" Hrvoja Mahovića




Izložba najboljih radova 8. salona može se pogledati u galeriji Filodrammatica do 5. siječnja, a iz Foto kluba Color kažu da se ove godine prijavilo 89 autora s 520 fotografija.


Fotografije je odabrao Branislav Brkić, beogradski fotograf i predsjednik Foto saveza Srbije. Njegovim izborom na izložbi sudjeluje 49 autora iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.


Kako podsjeća organizator Salona, riječ je o natječajnoj izložbi na kojoj je zastupljeno do 100 najboljih crno-bijelih fotografija plus jedna, koja se estetskim kriterijima izdvaja od drugih.


Njoj se dodjeljuje Grand Prix salona, koji nosi ime po poznatom riječkom fotografu Fernandu Sopranu, a dodjeljuje ga selektor za najbolju fotografiju i izniman uspjeli pristigli autorski rad.