Najavljen program u Exportdrvu

Forbidden live: Izložba i koncert Vedrana Ružića

Kim Cuculić

Vedran Ružić i Barbara Babačić / Foto VEDRAN KARUZA

Vedran Ružić i Barbara Babačić / Foto VEDRAN KARUZA

Kustos izložbe je Mladen Lučić, dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji: Hrvoje Galler na klaviru, Jaka Kopač na alt saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Ružić na kontrabasu i bas gitari. Vedran Ružić je jazz glazbenik, slikar i performer



RIJEKA Umjetnik Vedran Ružić i Barbara Babačić iz Rijeke 2020 najavili su izložbu i koncert pod naslovom »Forbidden Live«, što će biti održani u utorak 13. listopada u prostoru Exportdrva.


Riječ je o projektu nastalom tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.



Tako je najnoviji album »Forbidden Live« snimljen početkom lipnja u Pazinu na prvom post-izolacijskom koncertu, a premijerno će se prikazati u galerijskom prostoru Exporta u Rijeci, u multimedijalnom karakteru.




Kustos izložbe je Mladen Lučić, dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji: Hrvoje Galler na klaviru, Jaka Kopač na alt saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Ružić na kontrabasu i bas gitari. Vedran Ružić je jazz glazbenik, slikar i performer.


Otvorenje izložbe je u 19 sati, a promocija albuma u 20 sati. Izložba se može razgledati do 20. listopada.