Nesreća

Pojavila se snimka pada žičare u Italiji, u kojoj je poginulo 14 ljudi: Sad je jasno, nisu imali šanse…

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Jedini preživjeli je petogodišnji dječak, porijeklom iz Izraela. On je nedavno izašao iz bolnice. Zdravstveno stanje mu se, srećom, popraviloU strašnoj nesreću u padu dijela žičare na sjeveru Italije, krajem svibnja poginulo je 14 ljudi.


Sad se pojavila snimka pada žičare u Stresi, nedaleko od vrha Mottarone, iznad jezera Maggiore, iz koje je jasno da velika većina stradalih putnika jednostavno nije imala nikakve šanse preživjeti nesreću.

Jedini preživjeli je petogodišnji dječak, porijeklom iz Izraela. U nesreći je bio teško ozlijeđen. On je nedavno izašao iz bolnice. Zdravstveno stanje mu se, srećom popravilo.


Malom Eitanu, u nesreći žičare poginuli su roditelji, dvogodišnji brat, pradjed i prabaka. Njegova obitelj doselila je u Italiju prije nekoliko godina.


Nakon nesreće pokrenut je kazneni postupak. Talijansko tužiteljstvo sumnjiči više dužnosnika tvrtke koja upravlja žičarom da su namjerno deaktivirali sustav za hitno kočenje.


Svrha je ovog sustava blokirati kabinu u slučaju puknuća kabela. Zbog propusta u radu žičare dosad su uhićene tri osobe.