Ispraćaj Mateja

Nenad Periš: Odlazim sa sinom kući. Hvala, Beograde, na velikom srcu!

Portal Novi list

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Nenad Periš, Matejev otac, ispred crkve sv. Ante Padovanskog u Beogradu, gdje je organiziran ispraćaj, zahvalio se svima na pomoći.Beogradska nadbiskupija danas je u Beogradu organizirala ispraćaj Mateja Periša, mladića čije je tijelo pronađeno u srijedu u Dunavu, gotovo pet mjeseci od nestanka.


Mjeseci pretrage


Podsjetimo, Matej Periš nestao je u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca, a zadnji je put viđen s društvom u klubu Gotik. Mjesecima je trajala akcija za njegov pronalazak.


Foto Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
Srpska policija i službe tjednima su pretraživale Savu i Dunav, nakon što su pregledom nadzornih kamera ustanovili da se mladić sličan Mateju spuštao prema obali Save.


Nažalost, pretraga nije dala rezultate, a u srijedu su njegovo tijelo kako pluta Dunavom kod Beograda pronašli mornari s jednog od brodova.


Zahvala Beogradu na pomoći


Nenad Periš, Matejev otac, ispred crkve sv. Ante Padovanskog u Beogradu zahvalio se svima na pomoći. Poručio je kako sa sinom odlazi kući.“Želio bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio život.


Srce koje su mi dali Beograđani za 139 dana, pomogli su mi da osjetiti ljudsku brigu što je u ovom trenucima itekako potrebno, rekao je Nenad Periš, uoči ispraćaja Mateja Periša, prenose 24 sata.


Periš se u izjavi zahvalio MUP-u Srbije na nevjerojatnom poslu koji su odradili. Dodao je kako je s policajcima imao i ljudski i profesionalan kontakt.


“Hvala svakom policajcu… Zahvalio bih se i MUP-u Hrvatske koji je također odradio nevjerojatan posao i hvala im na tome.


Hvala i MUP-u BIH. Hvala svim novinarima, snimateljima… Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovakvim teškim situacijama znate razlike između vijesti i boli”, nastavio je Periš, prenosi Blic.


“Došlo je do kraja…”


Zahvalio je svećenicima katoličke crkve i patrijarhu Porfiriju, koji je rekao da će sa episkopima biti na ispraćaju.


Matej Periš / Foto Nestali.hr


“Hvala svakom čovjeku u Beogradu bez obzira da li je vjernik ili ne. Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranu koja će biti ispisana Beogradu.


Poslije ovoga mislim da ću biti mnogo bolji čovjek. Mislim da božji poziv ima dublje značenje. Još jednom hvala i oprostite na zamolbi da se suzdržite od snimanja”, rekao je Periš.


Napomenuo je kako u Splitu neće biti organiziran oproštaj od Mateja, te da će pogreb biti u krugu obitelji i prijatelja.


Ispraćaj Mateja Periša počinje u 17 sati, a velik broj Beograđana okupio se u crkvi kako bi odali počast mladiću koji je nestao na Staru godinu i preminuo u rijeci Savi.


To je pokazao i preliminarni nalaz obdukcije, nakon što su ga pronašli u Dunavu, kod Ade Huje, pišu 24 sata.