Bakina ceduljica

Dijete ostavljeno na ulici u kutiji od pizze, potresna poruka rasplakala je cijelu zemlju

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Uz dijete omotano dekicom stajala je ceduljica koju je ispisala njegova bakaNovorođenče ostavljeno u kartonskoj kutiji od pizze pronađeno je u meksičkom gradu Tlaltenanga, u saveznoj državi Zacatecas. Dijete je bilo staro tek tjedan dana, a mještani su pronašli i potresnu poruku. Uz dijete omotano dekicom stajala je ceduljica koju je ispisala njegova baka.


“Pobrinite se za mog unuka. Kći mi je preminula tijekom porod i ne mogu uzdržavati njeno dijete. Nadam se da će ovako imati bolji život. Neka mi Bog oprosti”, napisala je djetetova baka.


Novorođenče je odvezeno u bolnicu na liječničke preglede, a gradonačelnik Miguel Angel Varelo Pinedo obećao je da će sam pokrititi sve troškove brige oko novorođenčeta.
Žao mu je što je dijete napušteno zbog teške financijske situacije.


“Ovaj ljepotan pronađen je u četvrtak, sad bi svi trebali pokazati solidarnost i pomoći djetešcu. Neka tvoja sveta majka počiva u miru, a Bog neka oprosti tvojoj baki, baš kako i stoji u pismu”, objavio je gradonačelnik, piše Mexico News Daily, a prenosi The Sun.


Novorođenče je kršteno kao Angel Gabriel, u čast ljudi koji žive u ovom meksičkom gradu, a gradonačelnik se nada da će dijete posvojiti netko iz te regije.