David Amess

Britanski zastupnik napadnut nožem podlegao ozljedama

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

"Dvadesetpetogodišnji muškarac osumnjičen za ubojstvo ubrzo je uhićen po dolasku policije na mjesto napada", objavila je policija i dodala da je pronađen i nožBritanski zastupnik David Amess, napadnut nožem prilikom susreta s biračima u svojoj izbornoj jedinici u petak na jugoistoku Engleske umro je od zadobivenih ozljeda, objavili su britanski mediji.


Lokalna policija koja nije imenovala žrtvu rekla je u priopćenju da je muškarac koji je ranjen u petak umro na licu mjesta unatoč naporima hitne medicinske službe.


“Dvadesetpetogodišnji muškarac osumnjičen za ubojstvo ubrzo je uhićen po dolasku policije na mjesto napada”, objavila je policija i dodala da je pronađen i nož, prenosi BBC.
Ministar obrazovanja Nadhim Zahawi napisao je na Twitteru “Počivaj u miru, sir David”.


“Bio si prvak u obrani prava životinja, siromašnih i stanovnika Southend Westa. Mnogima ćeš nedostajati”.


Zastupnik za okrug Southend West u Essexu u istočnoj Engleskoj, Amess je bio izboden oko podneva kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima.


Amess je prvi put bio izabran u parlament 1983. da predstavlja Basildon, a 1997. se kandidirao na izborima u Southend Westu.


Glavna područja njegova interesa su “dobrobit životinja i pro-life pitanja”, navodi se na njegovoj web stranici.


Napad na Amessa podsjetio je na događaj iz 2010. kada je zastupnik laburista Stephen Timms preživio napad nožem u svom uredu, ali i na 2016. kada je zastupnica laburista Jo Cox ubijena vatrenim oružjem tek nekoliko dana prije referenduma o brexitu.