HAK

Zbog olujnog vjetra u prekidu neke trajektne i katamaranske linije

Hina

Snimio Manuel ANGELINI

Snimio Manuel ANGELINI

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemljeZbog olujnog vjetra u prekidu su: trajektna linija Sumartin-Makarska, brodska linija Ilovik-Mali Lošinj i katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Lastovo-Korčula-Dubrovnik i Vis-Split s polaskom iz luke Vis u 18 sati, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub.


Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, a na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Rugvica u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Zbog tuče na autocesti A1 na čvoru Gospić vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.


Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju.
Ponegdje ima i magle, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.


Državna cesta DC501 Oštrovica-Meja otvorena je za sav promet te se vozi uz privremenu regulaciju prometa, semaforima.


Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. obavezna je zimska oprema. Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika.


Na graničnim prijelazima Bajakovo/Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju satima, a na prijelazu Tovarnik/Šid na ulaz tri sata, a na izlaz četiri sata.