Humanitarna akcija

Zajedno za Stjepana: Istra pomaže liječenju 3,5-godišnjeg dječaka, evo kako se i vi možete uključiti

Portal Novi list

Foto Istra pomaže

Foto Istra pomaže

Sa svoje 3,5 godine još ne priča. Razumije što mu se govori, ali on sam izgovara možda tek desetak riječi. Počeo se podizati na noge, no zbog ostalih motoričkih problema to nije ni stabilno ni sigurno“Zajedno za Stjepana” naziv je humanitarne akcije udruge Istra pomaže kojim se pomaže liječenju 3,5 godišnjeg dječaka koji se od rođenja bori s nizom bolesti i tegoba.


Priča o Stjepanu je priča o borbi, nadi i vjeri u bolju budućnost. Zbog komplikacija na porodu mališa je ostao bez kisika i morali su ga reanimirati.


Radi ranije utvrđene deformacije na crijevima nedugo nakon rođenja morao je biti podvrgnut operativnom zahvatu kojim su mu skratili crijeva za 13 centimetara te nakon operacije prebolio sepsu.
Nažalost Stjepanovim mukama tu nije bio kraj. Sa svoje 3,5 godine još ne priča. Razumije što mu se govori, ali on sam izgovara možda tek desetak riječi.


Počeo se podizati na noge, no zbog ostalih motoričkih problema to nije ni stabilno ni sigurno.


Upravo iz tog razloga roditelji su kontaktirali polikliniku Glavić gdje Stjepan kreće sa tretmanima 21. lipnja 2021.


Prilikom dolaska u kliniku roditelji moraju izvršiti uplatu od 10.000,00 kn (to je već uplaćeno), a kasnije uplate se izvršavaju na tjednoj bazi do cifre od 66.000,00 kn sa mogućnošću rasta krajnjeg iznosa.


“Zbog velikog interesa javnosti i prije službenog pokretanja akcije počinjemo sa prikupljanjem sredstava. Privremeni IBAN smo dobili samo još UDU da odradi svoje. Dokle god ne dobijemo odobrenje uplate će se prikupljati na račun udruge i kasnije će biti prebačene na otvoreni račun vezan uz ovu akciju”, napominju organizatori akcije.


Više o akciji dostupno je OVDJE.


Način uplate:
IBAN: HR0923600001102913973
ISTRA POMAŽE
Tomassinijeva 12, Pula
model „HR00“ i poziv na broj „OIB UPLATITELJA“
NAPOMENA: Za Stjepana
SWIFT CODE ZA Zagrebačku Banku ZABAHR2X