Pokusna priredba

Večeras u Zagrebu simuliraju svadbu, 130 uzvanika zabavlja se bez maski i distance

Portal Novi list

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon zabave koja će biti do ranih jutarnjih sati, svi će sudionici biti testirani za 7 danaU Blatu, nedaleko od Zagreba, večeras će se održati još jedna pokusna priredba o čijim će rezultatima umnogome ovisiti u kakvim će se uvjetima u Hrvatskoj u sljedećim mjesecima odvijati zabave i javna događanja te rad ugostitelja.


Nakon domjenka na vrhu jednog zagrebačkog nebodera prije dva dana, večeras će se održati simulacija svadbenog slavlja za 130 sudionika koji će se, nadajmo se ne simulirano, zabavljati bez maski i distance.


Zabava do jutra


Na simulaciji svadbe će biti sudionici koji su cijepljeni s dvije doze cjepiva, koji su dobili unutar 24 sata negativan test na koronavirus ili oni koji su unutar 6 mjeseci preboljeli bolest.
O tome je razgovarala u Dnevniku HRT-a Margareta Jozinović s Juricom Protićem, članom Upravnog odbora Nezavisne udruge ugostitelja, voditeljem chattering industrije i Daliborom Medvedecom, glavnim vokalom sastava Prava stvar.Protić je rekao kako je sve spremno za slavlje te kako je ovaj događaj iznimno važan za čitavo ugostiteljstvo.


Zahvalio je Nacionalnom stožeru na suradnji i rekao je kako se nada da će cijeli događaj proći dobro te da će nakon toga doći do relaksacije mjera početkom lipnja.


Medvedec je istaknuo kako glazbenicima jako nedostaju nastupi s obzirom na to da ne sviraju već 9 mjeseci.


Rekao je kako je sastav ponosan na to što su dio ovog projekta te kako se nada da će se ubrzo cijela situacija vratiti u normalu i u sve što je potrebno za dobru “feštu”.


Nakon zabave koja će biti do ranih jutarnjih sati, svi će sudionici biti testirani za 7 dana.


Što će se sve jesti?


Doznalo se i čime će se simulirani uzvanici gostiti.


Gostima se poslužuje dalmatinski pršut, selekcija domaćih sireva i salama, dimljena tuna na salatu, spring rolice, sushi razni, gorgonzola s mariniranim breskvama, kruškama i orašastim plodovima, salata od baby hobotnice s povrćem, istarskim maslinama i sirom, salata od bukovača, ramstek, domaći zapečeni štrukli, svinjska rolada punjena špekom, umak od šumskih plodova s domaćim njokima, pileći medaljoni u panco mrvicama s rižotom, pečena teletina “ala peka” s krumpirom i povrćem.


Martina Živković, Sekcija za restorane i slastičarne u Nacionalnoj udruzi ugostitelja za RTL danas otkrila je sve detalje.


Je li sve spremno?


Ovo je prva svadba nakon dugo vremena pa je sve prespremno, jako smo sretni što so dobili priliku da vidimo na ovaj način uz poštivanje mjera i testiranje da se dopusti event od 100 ljudi.


Koliko su pripreme bile opsežne?


Sve je prekrasno, dekorirano i pripremljeno, sponzori su dali namirnice… A išli smo toliko daleko da se jutros radio raspored sjedenja, također je pravi bend tako da se očekuje pravi tulum do jutra.


Tko je sve pozvan


Tko su uzvanici?


Uzvanici su kolege ugostitelji, sponzori, djelatnici svi koji su bili voljni pristati na ove uvjete i testirati se da na ovom uzorku vidimo je li došlo do širenja zaraze i ako bude sve u redu, a nadamo se da će nam to bili ulaznica u neki normalniji život.


U čemu je razlika između ove svadbe i domjenka koji bio prije dva dana?


Domjenak je bio samo za cijepljenje, danas je veći broj ljudi i u tri kategorije . oni koji preboljeli, oni koji cijepljeni i oni koji su testirani,


Nadam se da će biti zabavno, svi su u očekivanju jer nitko nije bio na zabavi godinu dana.


Što ako bude sve u redu?


Mi se iskreno nadamo da uz poštivanje mjera može se vratiti posao cijeloj ugostiteljskoj i event industriji, 80 posto je pad eventa u zadnjih godinu dana.