Obilazi Hrvatsku

Škoro se na “turneji istine” druži s dojučerašnjim kolegama: “Mi Miri i dalje vjerujemo, s njime želimo mijenjati Hrvatsku”

Dražen Ciglenečki

Foto Facebook Miroslav Škoro

Foto Facebook Miroslav Škoro

Istina će doći do svakog čovjeka. Danas je došla do mojih prijatelja u Karlobagu. Nećemo stati. Vrijedilo je, vrijedi i vrijedit će, poručuje ŠkoroMiroslav Škoro je, kako je sam rekao, zbog zasićenja podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, ali sve što je uslijedilo nakon toga kao da mu je dalo novu energiju za nastavak bavljenja politikom.


Ružan sukob s bivšim suradnicima motivirao je Škoru da ostane u politici, već je pristupio Klubu zastupnika Hrvatskih suverenista, uskoro bi se mogao i učlaniti u tu stranku, a trenutačno se nalazi na svojevrsnoj turneji istine na kojoj se druži s ljudima iz Domovinskog pokreta.


Na svom Facebook profilu Škoro je objavio da se preko vikenda sastao s prijateljima iz Ličko-senjske županije.
»Istina će doći do svakog čovjeka. Danas je došla do mojih prijatelja iz Ličko-senjske županije u Karlobagu. Hvala vam na lijepoj nedjelji, nećemo stati. Vrijedilo je, vrijedi i vrijedit će«, napisao je Škoro uz fotografiju na kojoj je u društvu dvadesetak osoba.


Riječ je o nekadašnjim članovima podružnice Domovinskog pokreta u Ličko-senjskoj županiji, koju je njezino vodstvo, ogorčeno događajima u stranci, raspustilo krajem kolovoza. Sa Škorom se u Karlobagu nekoliko sati družila i Mirjana Vrkljan Radošević koja je do raspuštanja bila predsjednica DP-a u Ličko-senjskoj županiji.


Lojalni članovi


– Bilo nas je tridesetak sa Škorom, nisu se svi slikali, neki su ranije otišli. Mi smo, zbog nezadovoljstva sadašnjim vodstvom, ugasili županijsku podružnicu i dali podršku Miroslavu Škori. Ali, ta naša grupa nije se raspala, ostali smo na okupu i dalje želimo mijenjati Hrvatsku.


Prije mjesec dana dogovorili smo ovo druženje i pozvali Škoru. Bilo nam je drago što smo ga mogli ugostiti, rekla nam je jučer Mirjana Vrkljan Radošević, inače sestra Milana Vrkljana koji je do napuštanja Domovinskog pokreta bio u Saboru predsjednik njihovog kluba zastupnika.Škoro je prošli tjedan izjavio da će u jednom trenutku donijeti odluku o priključenju Hrvatskim suverenistima, da će s tim pričekati samo zato što ne bi htio da ispadne da on neprestano mijenja stranačke dresove.


Kad bi ga slijedio barem dio njemu lojalnih članova Domovinskog pokreta, ili oni koji su se, kao u Ličko-senjskoj županiji, već razišli s tom strankom, bio bi to sigurno veliki dobitak za Hrvatske suvereniste, koji nemaju snažnu organizaciju na terenu.


Mirjana Vrkljan Radošević ne otklanja mogućnost da se njezina ekipa iz Ličko-senjske županije prikloni suverenistima.


– Zasad je Škoro nezavisan zastupnik, vidjet ćemo što nosi budućnost i u skladu s tim ćemo i mi postupati.


Miroslav Škoro u svakom slučaju ima našu podršku za svoje daljnje političko djelovanje, razgovarali smo u Karlobagu s njim i o tome, a vrijeme će pokazati hoće li se i on i mi pridružiti Hrvatskim suverenistima.


Škoro će se, to je jasno, nastaviti aktivno baviti politikom i odlučit će u kojoj formi, naglašava Mirjana Vrkljan Radošević.


Značajna podrška


Ona ističe da Škoro dobiva pozive aktualnih i nekadašnjih članova Domovinskog pokreta i iz drugih dijelova Hrvatske.


– Ta se stranka, priznali to oni ili ne, jednostavno raspada. Imaju ogromne probleme u Varaždinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Bjelovarskoj županiji… Odlaze im ljudi koji svi redom podržavaju Škoru.


Mi smo počeli u Karlobagu, a bit će uskoro fotografija sa Škorom i iz Varaždina, Dubrovnika i ostalih hrvatskih gradova. Škoro je, to znam, jako tražen.


Cijenim gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, ali imam loše mišljenje o onima iz Domovinskog pokreta koji njime upravljaju. Tako razmišljaju mnogi i zato Škoro još uvijek uživa značajnu podršku u Domovinskom pokretu, zaključuje Mirjana Vrkljan Radošević.


Što se tiče Varaždinske županije, u tamošnjoj podružnici DP-a jučer su brojni dužnosnici podnijeli ostavku i ujedno otišli iz stranke.


Na tom su popisu Sebastijan Bajrić, tajnik i glasnogovornik podružnice, Darko Bregović, član predsjedništva županijske podružnice, Marijan Lozančić, predsjednik ogranka u Ivancu, Slavko Vuradin, predsjednik ogranka u Novom Marofu, Goran Matijašić, predsjednik ogranka u Ludbregu…


»Nakon poduže borbe s vjetrenjačama, shvatili smo da to nije stranka koja ostaje dosljedna svojem programu, koja ima sluha za svoje članstvo, uvažava kritike s terena te je jedino rješenje davanje neopozivih ostavki i izlazak iz stranke«, napisali su u svom priopćenju.


Pred Penavom velik posao konsolidacije stranke


Ivan Penava će, ako će se sve odvijati kako je predviđeno, 9. listopada biti izabran za predsjednika Domovinskog pokreta. Sama ta činjenica pridonijet će stabiliziranju stranke koju je osnovao Miroslav Škoro.


Međutim, pred Penavom će biti velik posao konsolidacije DP-a, a Škoro mu ga ne namjerava olakšati.


Upravo suprotno, ako će među članovima Domovinskog pokreta i onima koji su donedavno pripadali stranci regrutirati pojačanja za Hrvatske suvereniste, Penava će ga ubrzo prestati javno nazivati prijateljem.