Dao ostavku

SDP-ovcu prekipjelo: “Komadina gura Mirelu Ahmetović, ne želim više u tome sudjelovati”

Hina

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Ahmetović je sinoć gostujući u Otvorenome rekla kako razmišlja o kandidaturi za predsjednicu strankePredsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković dao je u četvrtak ostavku, a na konferenciji za novinare u Karlovcu je rekao da je to čin odgovornosti za loš izborni rezultat te da više ne želi sudjelovati u sukobima dviju struja u stranci.


Razlog ostavke su sukobi u SDP-u, rekao je Vuković i dodao kako smatra da će se rat dviju struja u stranci nastaviti, a on u tome više ne želi sudjelovati.


S tim u vezi očitovao se i o najavi gradonačelnice Omišlja i nove potpredsjednice Kluba zastupnika SDP-a Mirele Ahmetović da bi se mogla kandidirati za predsjednicu SDP-a. Istaknuo je kako je to osoba iza koje stoji Zlatko Komadina.
Vuković je u izjavi za Hinu rekao kako “Komadina gura Mirelu Ahmetović i ne želi da predsjednik bude Peđa Grbin”.


“Ja više u svemu tome ne želim sudjelovati”, istaknuo je Vuković i priznao kako je očito “da je izgubio povjerenje vrha stranke, a izborni rezultati pokazuju da je izgubio i povjerenje svojih kolega u Županijskoj organizaciji”.


Ahmetović je sinoć gostujući u Otvorenome rekla kako razmišlja o kandidaturi za predsjednicu stranke. “Postoji mogućnost da se kandidiram. Jedna žena na čelu stranke, možda bi bilo dobro rješenje, rekla je Mirela Ahmetović na HTV-u.


A Vuković će svoj 23-godišnji staž u stranci nastaviti, samo se, kako je rekao, povlači s dužnosti.


Karlovačku županijsku organizaciju SDP-a do unutarstranačkih izbora, u skladu sa Statutom, vodit će jedan od dvojice Vukovićevih zamjenika – Stjepan Mikulandrić ili Nikola Eremić.