Klinika Fran Mihaljević

S upalom pluća smrzavao se devet sati u hladnom šatoru zagrebačke infektivne klinike

Portal Novi list

Foto Facebook Zrinka Ljevar

Foto Facebook Zrinka Ljevar

Zrinka Ljevar objavila je na Facebooku fotografije svog oca koji je s upalom pluća satima čekao na pregled u hladnom šatoru.Zdravstveni sustav doista se našao u velikim problemima uslijed pandemije koronavirusa. Liječnici i medicinske sestre više ne uspijevaju zbrinuti sve pacijente na adekvatan način. Svjedoči tomei primjer iz jedne od najzaposlenijih bolnica u Hrvatskoj – Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.


Zrinka Ljevar objavila je na Facebooku fotografije svog oca koji je s upalom pluća satima čekao na pregled u hladnom šatoru.


Oko klinike su, naime, podignuti šatori za prijem i trijažu pacijenata. Problem je što šatori nisu grijani, a temperature u Zagrebu su naglo pale zadnjih dana.
Zrinka Ljevar opisala je kako je s ocem, koji nema koronavirus, ali ima tešku upalu pluća, došla jučer na Hitni prijam Klinike, gdje su njezinog oca smjestili u ledeni šator. Imao je negativan uzorak na Covid-19, no u šatoru je čekao četiri sata, kada je Zrinka Ljevar objavila prvi status.Tek nakon devet napravljen je novi uzorak, a stariji bolesni muškarac čitavo je to vrijeme čekao na hladnoći.


“Ništa ne dezinficiraju, sve poliježu na iste prljave stolove. Ako i nije imao koronu, danas ju je garant ulovio u ovom smradu i prljavštini”, navela je Ljevar.


Opisala je kako su njena oca nakon svega poslali kući, s uputom da se liječi lupocetom. Zrinka Ljevar razočarana je osornim i neljubaznim ponašanjem osoblja, kao i činjenicom da je bolesni otac bez ikakve terapije otpušten kući nakon višesatnog čekanja na hladnoći.


Iz Ravnateljstva Klinike Fran Mihaljević Jutarnjem listu rečeno je kako su upoznati sa slučajem te da pripremaju izjavu za medije u kojoj će pojasniti sve okolnosti.