Premijer

Plenković: Milanović trivijama miče fokus s bitnog, pogledajte što je sve naša Vlada dosad realizirala

Portal Novi list

foto: Virginia Mayo/Pool via REUTERS

foto: Virginia Mayo/Pool via REUTERS

Meni je kao predsjedniku Vlade bitno da smo očuvali radna mjesta, da smo usvojili rebalans, da ćemo rješavati probleme u zdravstvu, da ćemo unaprjeđivati prava umirovljenika, nabrajao je PlenkovićPremijer Andrej Plenković komentirao je u petak izbor kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, istaknuvši da ako se ne izabere predložena kandidatkinja da će se ponoviti procedura i izabrati netko drugi, kao što će se ići i u novi javni poziv kako bi se javili neki drugi ljudi.


Plenković je komentirao i izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji ga je pozvao da na njega “pošalje lavove, a ne pudlice s protezama”. Kaže kako ta situacija skreće pozornost s bitnog.


“Meni je kao predsjedniku Vlade bitno da smo očuvali radna mjesta, da smo usvojili rebalans, da ćemo rješavati probleme u zdravstvu, da ćemo unaprjeđivati prava umirovljenika, da smo donijeli kao Vlada odluku o kupnji višenamjenskih aviona, da ulažemo ogromne napore da Hrvatska iduće godine uđe u šengenski prostor.
Radimo ogromne političko-logističko-diplomatske napore da Hrvatska uđe u euro područje. Radimo ogromne napore da ove godine, nadam se, SAD ukine vize za naše sugrađane. Radimo na tome da se tijekom kolovoza spoji cijeli Pelješki most.


I u načelu ja sam odlučio kao i cijela Vlada raditi ono za što su nas građani birali, baviti se bitnim. Ove trivije, uvrede, mislim da građani na kraju vide tko je tko”, kazao je premijer.


Upitan da komentira najnovije navode gradonačelnika Vukovara Ivana Penave o ideji da hrvatska i srpska djeca idu u zajedničku školu, Plenković naglašava kako Hrvatska svoje nacionalne manjine štiti.


Uvjeren je da su nacionalne manjine uvijek u poziciji da daju konstruktivan doprinos funkcioniranju vlasti.


“Mi smo s njima bili cijeli prvi mandat, mi smo s njima odabrali biti u parlamentarnoj većini i u drugom mandatu, tako će i ostati, i to se promijeniti neće.


To nije samo moj stav, to je stav svih najviših tijela HDZ-a, tu politiku ćemo njegovati i graditi, nećemo uopće uzimati u obzir one koji će promijeniti ili bi htjeli promijeniti naš stav o odnosu prema nacionalnim manjinama”, zaključio je Plenković.