Premijer odgovorio predsjedniku

Plenković: “Milanović je poput piromana koji se preruši u vatrogasca. Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost kad za to dođe vrijeme”

Portal Novi list

foto: Davor Kovačević

foto: Davor Kovačević

Mi smo na razini Vlade rekli da postoje 3 načina na koje ćemo se boriti protiv radikalizacije i krenuli s tri aktivnosti, rekao je PlenkovićPredsjednik Vlade RH Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću na ideju o sazivanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.


“Što se tiče pisma koje je stiglo jučer, ja sam ga vidio prije u medijima nego što su ga donijeli u ured, to je prvo.


Drugo, mi smo na razini Vlade rekli da postoje 3 načina na koje ćemo se boriti protiv radikalizacije i krenuli s tri aktivnosti.
Prva je direktno vezana uz ovaj slučaj, koje je javnost vidjela tek kad je policija objavila snimku napada na Banske dvore.


Drugi je institucijalni dio borbe protiv radikalizma i u četvrtak ćemo zadužiti Koordinaciju za domovinsku sigurnost da analizira stanje i pojača međuresornu koordinaciju svih tijela i da izađe s prijedlogom mjera. Kad budemo imali takvu podlogu, konkretnu, sadržajnu i pogledom na akcijski plan onda možemo razmišljati o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Kad mi ocijenimo da je za to pravi trenutak i kad je sadržaj rasprave temeljito pripremljen.


Treća točka je politička borba protiv radikalizma u društvu, protiv stranaka koje odobravaju i nalaze razumijevanja za akte terorizma koje smo vidjeli u ponedjeljak pred zgradom Vlade.


Što se tiče samoga predsjednika Republike, smatram da on, nakon što je relativizirao taj napad, to meni izgleda kao da se piroman nastoji prerušiti u vatrogasca. Ja tako čitam tu njegovu poruku i kad dođe vrijeme, onda ćemo temeljito raspraviti o tome što misli”, prenosi Plenkovićeve riječi N1.