Darko Horvat

“Naš prijedlog za ravnatelja Fonda za obnovu bit će Vanđelić”

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Ministar Darko Horvat nada se da će novi ravnatelj biti poznat već tijekom sutrašnjeg prijepodnevaMinistar graditeljstva Darko Horvat rekao je u ponedjeljak da će Upravnom vijeću Fonda za obnovu Zagreba kojem je na čelu, predložiti da za ravnatelja Fonda izaberu dosadašnjeg privremenog ravnatelja Damira Vanđelića.


Nada se, kazao je za N1, da će novi ravnatelj biti poznat već tijekom sutrašnjeg prijepodneva.


“Natječajni postupak koji smo provodili je gotov. Naš prijedlog ide prema Upravnom vijeću, naš će prijedlog biti gospodin Vanđelić”, rekao je Horvat koji je potvrdio kako natječaj neće biti poništen.
“Na osnovu javnih kriterija se bodovalo. Ako donesemo takvu odluku na sjednici Upravnog vijeća, Fond će imati svog ravnatelja, a to će biti gospodin Vanđelić”, kazao je.


Ističe kako vjeruje da su odabrali i Upravnom vijeću predložili najkvalitetnijeg kandidata.


Vanđelića je 29. studenoga 2020. Vlada imenovala privremenim ravnateljem Fonda do imenovanja čelnog čovjeka glavne ustanove za obnovu nakon javnog natječaja, a najdulje na godinu dana, a Upravno je vijeće potom krajem prosinca raspisalo javni natječaj za ravnatelja na kojem su bile tri valjane prijave među kojima i ona Damira Vanđelića.