SDP-OV KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Marko Filipović ušao u “Three Monkeys” polemiku: “Premijer je malo nervozan, pa HDZ ovdje još nema ni kandidata za župana”

P. N.

Marko Filipović / Foto DAMIR ŠKOMRLJ

Marko Filipović / Foto DAMIR ŠKOMRLJ

"Možda nervoza vlada u HDZ-u jer još nemaju ni kandidata za mjesto župana u ovom kraju, a kamoli program kojim će taj kandidat izaći na izbore. Možda se zato premijer već neko vrijeme prilično grubo obraća svom ministru Olegu Butkoviću koji je ujedno i predsjednik HDZ-a u našoj županiji. Možda zato premijer sada posebno mrsko gleda na ovaj cijeli kraj i Rijeku", napisao je Marko Filipović.

O sukobu i polemici koja se već danima vodi na temu riječkog kafića “Three Monkeys” sada se oglasio i gradski SDP iz Rijeke u priopćenju kojeg potpisuje kandidat SDP-a za riječkog gradonačelnika Marko Filipović.
Prenosimo priopćenje u cijelosti:


“Sukob koji je premijer Andrej Plenković jučer otvorio je njegov sukob s ugostiteljem iz Rijeke i, posredno, s novinarkom na koju je vikao. Niti ga je na taj sukob riječki SDP nagovarao, niti mu je taj sukob trebao. Premijer je ugostitelja iz Rijeke jučer optužio za rasizam i fašizam, a u kasnijoj izjavi sve je čak povezao i sa oružanim napadom na članove HDZ-a ili Vlade i tko zna što bi još premijer jučer izrekao – da dan nije došao kraju i da nismo svi pošli na spavanje.


Nismo nervozni


Danas pak glasnogovornik Vlade Marko Milić u ovu cijelu priču uvlači riječki SDP tvrdeći posve nevjerojatnu stvar – da iza svega stoji nervoza u SDP-ovim redovima. Moram to demantirati. Mi nismo nervozni, niti imamo takvu moć da nagovorimo premijera da se svađa s ugostiteljima i novinarima.  Članovi riječkog SDP-a jučer su se najprije iskreno čudili razularenom premijeru koji se takvom silinom obrušava, i uopće osvrće, na Facebook objave ugostitelja – i to sa deset dana zakašnjenja. A kasnije smo se čak, moram to priznati, malo i smijali premijerovu pokušaju da se izvuče iz tog vlastitog nereda izjavom da – „voli Rijeku jer mu u njoj živi stric!“.


Dakle, u SDP-u u Rijeci nema nervoze, atmosfera je uglavnom radna, pogotovo u kontekstu predstojećih izbora – pripremamo program, planiramo predstavljanja programa građanima i izbornu kampanju. I opet ćemo imati riječkog gradonačelnika.


Možda nervoza vlada u HDZ-u jer još nemaju ni kandidata za mjesto župana u ovom kraju, a kamoli program kojim će taj kandidat izaći na izbore. Možda se zato premijer već neko vrijeme prilično grubo obraća svom ministru Olegu Butkoviću koji je ujedno i predsjednik HDZ-a u našoj županiji. Možda zato premijer sada posebno mrsko gleda na ovaj cijeli kraj i Rijeku pa su mu, za neuspješno planiranje kandidata i izbornih aktivnosti HDZ-a u PGŽ i Rijeci, svi živi postali krivi – od ugostitelja, preko novinara, sve do riječkog SDP-a!


Vrijeđanje zdravog razuma


Ako je tome tako, posebno se glasnogovornik Vlade ne bi trebao uplitati u probleme HDZ-a i baviti se drugim strankama poput SDP-a te vrijeđati pritom zdrav razum građana koji su jučer lijepo vidjeli i pročitali s kim se premijer i kako sukobio.  Što se Rijeke tiče, nama je ugostiteljeva objava na društvenim mrežama završila još prije 10 dana kada je riječki gradonačelnik (inače istaknuti SDP-ovac!) više nego jasno (i javno putem priopćenja), poručio da ne odobrava podjelu građana po bilo kojem ključu na „dobro došle“ i „one koji to nisu“, odnosno kada je pozvao na smirivanje strasti.


Dakle, glasnogovorniče Miliću, nije SDP u Rijeci nervozan, nego je Rijeka zona u kojoj HDZ u svim izbornim ciklusima lomi zube pa premijer gaji velike antipatije prema ovom kraju, a time i njegovim stanovnicima (osim možda stricu iz Rijeke!). Jučer je bio dan kada se premijer nije uspio suzdržati pa je taj bijes i ispoljio. Jer jučer je, naime, pored svih izjava koje je premijer tijekom dana dao, morao dati i tu sramotnu – da HDZ još nema ni kandidata za župana u ovom kraju, a izbori su za samo dva mjeseca”, napisao je predsjednik GO SDP-a Rijeke Marko Filipović.