Ministar uprave

Malenica najavio optimizaciju javne uprave, smanjenje broja zaposlenika

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Prvenstveno to namjerava postići "prirodnim odljevom"Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je u srijedu u Vukovaru optimizaciju javne uprave u Republici Hrvatskoj s ciljem da javna uprava bude učinkovita i s manje zaposlenika.


“Svakako možemo razmišljati o optimizaciji javne uprave. Sigurno je digitalizacija nešto što će doprinijeti da javna uprava bude učinkovita i što će dovesti do smanjenjenja broja zaposlenika u javnoj upravi, prvenstveno prirodnim odljevom”, poručio je ministar Malenica u Vukovaru s 11. Međunarodne konferencije o javnoj upravi koju organizira Veleučilište Lavoslava Ružičke Vukovar i Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.


“Pripremamo se za naredno razdoblje i nacionalni plan oporavka gdje smo predvidjeli niz aktivnosti vezane uz određene promjena u javnoj upravi prvenstveno vezano uz uređenje sustava plaća kao i formiranje jedinstvenih upravnih mjesta kako bi građanima omogućili dostupnost javno-pravnih tijela u svim djelovima Hrvatske”, kazao je ministar Malenica.
Po riječima dekana Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željka Sudarića u radu konferencije sudjeluje 150 autora sa 64 stručna rada iz pet europskih zemalja. Dodao je i da konferencija pridonosi prepoznatljivosti veleučilišta u susjednim zemljama i popularizaciji upravnog studija na veleučilištu te su ove godine, po prvi puta, već u prvom upisnom roku popunjena sva mjesta na tom studiju.