Orešković i Puljak

Kovačevićev “Klub” preimenovan u Ured predsjednika: “Za Milanovića i političku elitu ne vrijede pravila i zakoni”

Portal Novi list

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik Republike, koji je u vrijeme lockdowna mogao ovdje pladovati u jednoj ilegalnoj točionici alkohola, dok su njegovi građani morali biti zatvoreni u svojim kućama i dok poduzetnici nisu smjeli raditi, kazala je Marijana Puljak

Saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak održale su konferenciju za novinare i performans ispred prostora “Kluba” u Slovenskoj 9.
Tijekom performansa donijele su svoju ploču Ureda predsjednika Republike Hrvatske pred prostor “Kluba Dragana Kovačevića”, mjesta u kojem je bio i predsjednik Zoran Milanović,piše N1


“Danas smo ovdje ispod posebnog Ureda predsjednika Republike Hrvatske, u kojoj postoje dvije Hrvatske. U jednoj građani moraju slijediti pravila. To je i Hrvatska poduzetnika koji u vrijeme lockdowna nisu smjeli raditi, a i koji su inače drakonski kažnjavani ako im se nađe samo kuna viška u blagajni.


Druga Hrvatska je ona za koju zakoni i pravila ne vrijede. To je Hrvatska, ja bih rekla, sitih i pijanih političkih elita koji znaju da će ih zakoni zaobići. I ničega se ne boje.
U takvoj Hrvatskoj živi i predsjednik Republike, koji je u vrijeme lockdowna mogao ovdje pladovati u jednoj ilegalnoj točionici alkohola, dok su njegovi građani morali biti zatvoreni u svojim kućama i dok poduzetnici nisu smjeli raditi”, kazala je Marijana Puljak.


” Zoran Milanović je nastavio tradiciju izmještanja Ureda koje je započela Kolinda Grabar-Kitarović, samo ju je podigao na jednu novu razinu.


Uistinu, tijekom kampanje u kojoj je slogan Zorana Milanovića bio “normalno”, u situaciju u kojoj smo imali lockdown i kad smo svi pričali da će naša nova stvarnost biti “novo normalno”, nitko nije ni slutio da će to podrazumijevati činjenicu da se najviši državni vrh sastaje u nekakvim ilegalnim podrumima u kojima i zakonodavna i sudbena i izvršna vlast dogovaraju što će pojesti i opljačkati”, rekla je Orešković.


Pritom, tvrdi Orešković, ono što su pojeli nije bilo samo piće i hrana koje se u tom prostoru nije mogla niti usluživat već se ovdje raščeretila Hrvatska.


“Pitanje je koliko takvih klubova danas ima. To je ono na što smo željeli ukazati i ja mislim da je vrijeme da se i sva naša druga državna tijela zapitaju je li to Hrvatska kakvu mi svi skupa danas zaslužujemo i je li to Hrvatska kakvu naši građani trebaju i može li politička scena koja nema svoje prste u pekmezu ili kao Zoran Milanović u oboritoj ribi – može li tražiti nešto bolje”, pita se Orešković, navodi N1