Županijski stožeri

Koronavirus u Hrvatskoj: U Zagrebu danas 15 novih slučajeva, u Splitu 12, u Istri 10. PGŽ bez novooboljelih

Portal Novi list, Hina

Ilustracija - testiranje na koronavirus / Foto Marko Prpic/PIXSELL

Ilustracija - testiranje na koronavirus / Foto Marko Prpic/PIXSELL

Pristižu novi podaci iz županijskih stožeraNa području Zadarske županije dvoje je novooboljelih od Covida-19, a riječ je o mlađim ženama s područja grada Zadra, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


U priopćenju navode da je jedna žena obiteljski kontakt već zaražene osobe, a za drugu se utvrđuju kontakti i kretanja.


Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 105 uzoraka, na Covid odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano petero pacijenata, a u samoizolaciji su 193 osobe.
U protekla 24 sata službenici zadarske policije nisu evidentirali kršenja propisane samoizolacije.Od ukupno 302 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije 12 ih je pozitivno na koronavirus – šest osoba je iz Splita, četiri iz Sinja, te po jedna iz Trogira i Otoka, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


Uz 12 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije još dvije osobe su pozitivne na COVID infekciju, i to jedna s područja Grada Zagreba i jedan njemački državljanin, koje su testirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Stožera.


Od 12 novooboljelih osoba njih četvero su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih osam epidemiološki obrađuje.


Na području Splitsko-dalmatinske županije 466 osoba nalazi se u samoizolaciji. U splitskom KBC-u devet je pozitivnih osoba na bolničkom liječenju, a dvije se osobe nalaze na respiratoru, izvijestili su iz Stožera. 


U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata obavljeno je 336 testiranja i zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.


Posljedično tome, za 63 osobe određena je mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju.


Jedna zaražena osoba doputovala je iz Francuske, 10 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih osoba, a tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze. Za jednu je osobu epidemiološka obrada još u tijeku.


Trenutno je u Gradu Zagrebu 195 aktivnih slučajeva i 429 aktivnih samoizolacija.U Sisačko-moslavačkoj županiji sedam je novooboljelih od koronavirusa – po dvoje ih je s područja Petrinje i Kutine, a po jedna osoba s područja Popovače, Siska i Novske, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


Od dvoje oboljelih iz Kutine, jedna osoba boravi na području grada Zagreba.


Sve potrebne epidemiološke obrade su u tijeku, stoji u priopćenju.Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 161 uzoraka briseva na covid-19, od kojih je 10 pozitivnih.


 Sedam osoba su iz samoizolacije. Kod 2 osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Za 1 osobu u tijeku je epidemiološka obrada.


U mjerama samoizolacije nalazi se 316 osoba, javlja N1.Na području Primorsko-goranske županije danas nema novooboljelih od COVIDA-19, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.


Trenutno je u županiji 37 aktivnih slučajeva, a 114 osoba je izliječeno.Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek na koronavirus je testirao 192 uzorka od kojih je samo jedan bio pozitivan, a riječ je o osobi s područja osječke Ispostave Zavoda za javno zdravstvo, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


U toj su bolnici hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se sada na bolničkom liječenju ukupno nalazi 35 oboljelih od koronavirusa, od kojih je troje na respiratoru.


Jedan novi kontakt je stavljen u samoizolaciju, te se sada u samoizolaciji na području županije nalazi 397 osoba.


Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji. Od pet provjerenih osoba, jedna na području Đakova nije zatečena na adresi stanovanja čime je utvrđeno kršenje mjera samoizolacije. Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije.Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, a riječ je o osobi koja nije kontakt ranije oboljelih, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.


U protekla 24 sata testirano je 36 osoba, od kojih je kod jedne osobe potvrđen COVID 19, 34 osobe je negativno, dok se za jednu osobu nalaz još očekuje.


Novooboljela osoba od koronavirusa nije kontakt ranije oboljelim osobama od COVIDA 19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ukupno je potvrđeno 12 aktivnih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalazi 117 osoba.


Iz Stožera apeliraju na sugrađane da budu disciplinirani, drže distancu, nose maske i održavaju higijenu ruku, a samim time i čuvaju svoje zdravlje.Po podacima županijskog Stožera civilne zaštite objavljenima u nedjelju, na području Vukovarsko-srijemske županije 15 je novooboljelih osoba od koronavirusa.


Među novooboljelima pet je iz Vinkovaca, tri iz Vukovara, dvije iz Otoka, te po jedna osoba iz Cerne, Vođinaca, Ivankova, Starih Mikanovaca i Tovarnika.


Od početka epidemije ukupno su u toj županiji zaražene 352 osobe, od kojih su 123 izliječene, a dvije su preminule. Trenutačno je hospitalizirano 11 osoba.


U protekla 24 sata testirana je 161 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4999 osoba. U samoizolaciji se nalazi 636 osoba među kojima i 59 djelatnika iz sustava zdravstva.


Od ukupnog broja pozitivnih 18 je zdravstvenih djelatnika (pet liječnika, osam medicinskih sestara i tehničara, tri druga zdravstvena radnika i dva nezdravstvena radnika), navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.