Odgovorili

HDZ: “U Grmoji su kratke noge! Koji licemjeri u Mostu!”

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Most u Splitu koalira s Možemo pa sad lažno optužuje HDZ, kažu u HDZ-uHDZ je u utorak izjavu saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje koji je rekao da je premijer Andrej Plenković “autor platforme Možemo! te im je dao medijski poguranac kako bi naštetio SDP-u” nazvao lažnom optužbom, istaknuvši kako upravo Most u Splitu koalira s Možemo!.


“Koji licemjeri! Most u Splitu koalira s Možemo pa sad lažno optužuje HDZ”, stoji u objavi na facebooku.


“Nakon što je Most još jednom u gradu svog nastanka i to u prvom krugu izbora, potučen do nogu od HDZ-a i gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, a i nakon što je čelnik te stranke Božo Petrov, unatoč podršci SDP-a, izgubio izbore za dubrovačko-neretvanskog župana od Nikole Dobroslavića, opet se potvrdila dobro znana izreka iz doline Neretve – U Grmoji su kratke noge!”, navodi dalje HDZ.
Iz te stranke ističu da je Grmoja krivca za izborni debakl pronašao u premijeru Plenkoviću, optuživši ga za to da stoji iza projekta Možemo “kako bi sačuvao rejting HDZ-a”.


“No osim što Grmoja u drugima traži krivce za poraz, on licemjerno ‘zaboravlja’ da je njegov Most u Splitu u koaliciji upravo s Možemo (i SDP-om) s ciljem da se dvojcu Puljak/Ivošević osigura većina u Gradskom vijeću!


Očito Grmoja pokušava skrenuti pozornost javnosti s te činjenice”, ocjenjuju u HDZ-u.


Također pišu kako Grmoja “zaboravlja” i da je upravo Most, iako na papiru desna politička opcija, oduvijek ulazio, a i sada ulazi, u saveze i uzajamne potpore sa strankama i kandidatima ljevice – od toga da su u Sisku držali većinu “notornoj” SDP-ovoj gradonačelnici pa do toga da su danas u koaliciji sa SDP-om u Šibensko-kninskoj županiji.


“Uostalom, Most je u drugom krugu predsjedničkih izbora pomogao Milanoviću protiv Kolinde Grabar-Kitarović i omogućio kandidatu ljevice, koji sad želi destruirati Knin kao simbol pobjede u Domovinskom ratu, da dospije na Pantovčak”, poručili su iz HDZ-a.