Mostovac

Grmoja ipak morao napustiti Sabornicu, Jandroković nije htio popustiti

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Situacija je vrlo čista i jasna, možete provjeriti, poručio je Jandroković 'mostovcu'.Mostov zastupnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon kraćeg ‘natezanja’ sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, ipak morao napustiti Sabornicu jer je dan ranije dobio zabranu da u utorak i srijedu bude u dvorani.


“Jučer ste dobili stegovnu mjeru, ne možete biti jučer i danas u Sabornici”, rekao je Grmoji predsjednik Sabora na početku jutrošnjeg zasjedanja, zamolivši ga da napusti Sabornicu.


Grmoja je pak ustrajao da mu je potpredsjednik Sabora Ante Sanader, koji je u utorak vodio sjednicu, protuposlovnički izrekao stegovnu mjeru.
“Oduzima mi se pravo govora na dva dana, takva mjera ne postoji u Poslovniku, nije me udaljio sa sjednice, a na to je upozorio i Arsen Bauk”, argumentirao je Mostov zastupnik.


Jandroković je potom odredio stanku kako bi točno utvrdio što se dogodilo, a kad je stanka završila, pozvao je Grmoju da, ipak, napusti Sabornicu.


Situacija je vrlo čista i jasna, možete provjeriti, poručio je Jandroković ‘mostovcu’.


“Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen“, izjavio je Grmoja i podsjetio da je stegovnu mjeru ‘zaradio’ nakon što je tražio da se HDZ očituje o zadarskim uhićenjima zbog navodnih prijetnji premijeru.


“Ne bojte se, toliko ste toga već izrekli, ako niste bili uhićeni, nećete nikada”, kroz smjeh mu je uzvratio Jandroković.