Marijan Mareković

General iz Pletera objasnio kako će kuhati za Banovinu: “O cijeni nećemo”

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Danas su isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan i za sutraPredsjednik uprave Pleter usluge Marijan Mareković, državne tvrtke koja je preuzela pripremu obroka za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, izjavio je u ponedjeljak kako je Pleter u prvim danima nakon potresa počeo pripremati obroke za osobe u vojarni.


“Pleter je već na sam dan potresa u utorak navečer, odnosno od srijede ujutro počeo pripremati obroke u vojarni za potrebe vojske i civile, među kojima su bili i ljudi koji su bili smješteni u domu za starije, a bili su na privremenom smještaju u vojarni”, rekao je Mareković za RTL.


Što se tiče ostalih građana na potresom pogođenom području, rekao je da su jučer dobili zahtjev da s današnjim danom krenu u realizaciju osiguranja prehrane. Potvrdio je da bi tvrtka bila spremna preuzeti toliki broj obroka i prvi dan, da je to od njih zatraženo.
Danas su isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan i za sutra. Krizni stožer će im, rekao je, svaki dan dostavljati podatke o lokacijama i broju obroka koje trebaju osigurati.


Upitan kako gleda na to da su obroke dva tjedna uglavnom pripremali volonteri, rekao je da je to vjerojatno odluka Stožera o angažiranju snaga na terenu.


Što se tiče nabavke namirnica, Mareković je istaknuo kako Pleter ima svoje godišnje ugovore s dobavljačima te tako osiguravaju namirnice za prehranu.


O cijeni nije htio posebno govoriti, već je ustvrdio da cijena zavisi o broju i količini obroka. Na terenu će, kaže, biti koliko god to bude potrebno.