Policijsko postupanje

Četrnaest putnika izbačeno s leta Zagreb-Bruxelles: “U avionu se nalazite ilegalno”

Portal Novi list

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Policija je izolirala 14 muškaraca s leta Ryanaira po pozivu zrakoplovne kompanijePetnaest putnika izbačeno je s leta Ryanaira iz Zagreba za Bruxelles u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman, javlja Jutarnji list.


U 16.30 sati stotinjak putnika ukrcalo se na ovaj let, no tada su došli stjuardi koji su najprije deset, a zatim još pet putnika izbacili s leta. Rečeno im je da se “u avionu nalaze ilegalno”.


Na letu je i novinarka Jutarnjeg lista Zrinka Korljan.
“Situacija kakvu još nisam doživjela. Najprije su došli reći toj grupi putnika da su u zrakoplovu ilegalno, no nisu im dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu.


Krenuli su potom i kontrolirati broj sjedala i ukrcanih putnika Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan.


Rekao nam je da svi moramo napustiti zrakoplov i vratiti se na check-in radi ‘neke pogreške’.


Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu”, ispričala je Korljan kolegama iz Jutarnjeg.


Na izlasku iz zrakoplova primijetila je četiri policijska službenika koji su izolirali 15 putnika, svi su muškarci.


Putnici su oko 17.45 ponovo ukrcani na zrakoplov. Međutim, bez muškaraca koje je izolirala policija. Čini se da su odvedeni.


U MZLZ za Jutarnji su potvrdili događaj, ali detalje ne znaju, s obzirom na to da je riječ o policijskom postupanju.


Iz policije objašnjavaju da su oko 16.35 sati zaposlenici zrakoplovne kompanije zamolili 14 putnika da napuste prostor zrakoplova koji je trebao poletjeti za Bruxelles zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružatelja usluge prijevoza.


Potom su svi putnici napustili prostor zrakoplova također na zahtjev zaposlenika poradi obavljanja dodatnih provjera i zadovoljavanja uvjeta kompanije.


Po obavljenoj dodatnoj provjeri, 156 putnika je zrakoplovom napustilo prostor zračne luke, dok 14 putnika nije zadovoljilo uvjete putovanja.


Policijski su službenici od strane zrakoplovne kompanije pozvani na mjesto događaja u slučaju mogućeg protupravnog ponašanja kojeg nije bilo te nije bilo potrebe za postupanjem, kažu u zagrebačkoj policiji.