Marin Medak

Šef udruge ugostitelja: Osjećam se prevareno, iživljavaju se na nama i cipelare nas

Portal Novi list

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Pripremamo kolektivnu tužbu i tužit ćemo ih ako nas se ne obešteti. To su napravile i Njemačka i Austrija i druge zemlje, obeštetili su ugostitelje. Mi očekujemo obeštećenje inače idemo s tužbom prema državi, rekao je MedakNacionalni stožer civilne zaštite danas je predstavio nove koje stupaju na snagu od subote u ponoć: obustavlja se rad noćnih klubova, a drugi ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata. Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak za N1 je poručio da se osjeća prevareno i izigrano.


“Prije svega osjećam se prevareno i izigrano jer smo išli s tim da prihvatimo mjere četiri metra kvadratna po osobi, razmak između stolova tri metra i sve ostalo što su nam nametnuli kako ne bi bilo dodatnih ograničenja ni zatvaranja.


“Iživljavaju se na nama”


I onda se oni u jednom trenutku iživljavaju i cipelare nas dok niti jedna znanstvena studija na razini Austrije, Njemačke i Španjolske koje vode statističke podatke ne utvrđuje da se ljudi zaražavaju kod nas.
Jako mali broj ugostiteljskih radnika je zaražen”, kazao je Medak.


“Pripremamo kolektivnu tužbu”


Poručio je kako će tražiti obeštećenje od države, a ako se to ne ispuni, pripremaju kolektivnu tužbu.


“Imamo situaciju da smo ostali na vjetrometini, zatvara nas se bez oštećenja što je suprotno ustavu RH. Ustav RH kaže da smo svi ravnopravni na razini države i da imamo pravo na rad neovisno o tim situacijama, a ako nas ograniče, država nas mora obeštetiti.


To su napravile i Njemačka i Austrija i druge zemlje, obeštetili su ugostitelje. Mi očekujemo obeštećenje inače idemo s tužbom prema državi.


Radimo kolektivnu tužbu i tužit ćemo ih ako nas se ne obešteti. Pripremamo kolektivnu tužbu, to će trajati više godina, trebat će barem tri mjeseca da se digne tužba”, poručio je Marin Medak za N1.