Uvode se linije

Johnson ukida sve mjere, prema Hrvatskoj u srpnju leti na tisuće Britanaca

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Aviokompanije su odmah reagirale, booking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i prema HrvatskojOd 19. srpnja državljani Velike Britanije moći će putovati u inozemstvo i po povratku u zemlju više neće morati u obaveznu samoizolaciju, nakon što je britanski premijer od tog datuma najavio ukidanje svih mjera i ograničenja zbog pandemije.


Aviokompanije su odmah reagirale, booking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i prema Hrvatskoj, javlja Croatian Aviation.


Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od kraja ovog mjeseca uvodi čak 9 linija prema hrvatskim zračnim lukama.


Jet2 uvodi gotovo 40 linija
Direktna je to posljedica najavljenog popuštanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji (od 19. srpnja). Naime, od spomenutog datuma Jet2 ponovno uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj,…


Kompanija je nakon objave ukidanja strogih mjera odmah reagirala i otvorila booking na nizu linija, a u svega nekoliko dana mnogi su letovi rasprodani, što samo potvrđuje tezu da su putnici željni putovanja te većinu u tome priječe samo restriktivne mjere zemalja iz kojih dolaze ili onih u kojima žele provesti odmor.


S obzirom na to da se Hrvatska trenutno nalazi na listi koja britanskim turistima garantira povratak u zemlju bez odlaska u samoizolaciju, iz kompanije potvrđuju kako je interes za odmorom u našoj zemlji od kraja srpnja iznimno velik.


Jet2, treća kompanija po veličini u toj zemlji (nakon British Airwaysa i EasyJeta) povezuje Veliku Britaniju s nizom leisure destinacija. Dodatno, preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays kompanija nudi aranžmane za odmor (uključujući i let) u inozemstvu, pritom su u ponudi i odredišta u Hrvatskoj.


9 redovnih linija prema Hrvatskoj


Zbog svega navedenog, Jet2 od kraja ovog mjeseca ponovno uvodi čak 9 redovnih linija prema Hrvatskoj, najviše prema Zračnoj luci Split:


  • iz Londona, od 22. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,
  • iz Manchestera, od 22. srpnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom,
  • iz Leedsa, od 24. srpnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom,
  • iz East Midlandsa, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,
  • iz Birminghama, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,
  • iz Edinburgha, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom.

Uz Split, Jet2 vraća i drugo odredište u Hrvatskoj – Zračnu luku Dubrovnik. Od kraja srpnja u najavi su tri međunarodne linije:


  • iz Birminghama, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom,
  • iz Londona, od 25. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,
  • iz Manchestera, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom.

8.700 sjedala prema Hrvatskoj


Radi se o manjem broju linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, no kompanija ostavlja mogućnost povećanja linija i operacija prema Dubrovniku već u kolovozu, uz uvjet dobre epidemiološke situacije u obje zemlje.


U prvom tjednu operacija prema Hrvatskoj (posljednji tjedan srpnja), kada će s prometom krenuti svih 9 spomenutih linija, Jet2 će odraditi ukupno 46 povratnih letova te ponuditi gotovo 8.700 sjedala prema odnosno iz Hrvatske!


Na svim linijama ovog britanskog avioprijevoznika prometovat će zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala, piše Croatian Aviation.