Epicinvests.com

Hanfa izdala upozorenje: Trgujete preko ove platforme? Odmah prestanite!

Hina

Foto Screenshot epicinvests.com

Foto Screenshot epicinvests.com

Ne trgujte na platformi epicinvests.com i s društvom C.F Global Enterprise LLC, upozorava HanfaHanfa je upozorila u srijedu ulagatelje na području RH da ne trguju na internetskoj platformi za trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovima) epicinvests.com i s društvom C.F Global Enterprise LLC koje njome upravlja.


Naime, navedena internetska platforma i društvo koje njome upravlja, registrirano na adresi na Svetom Vincentu i Grenadinima, otočnoj državi u Karipskom moru, nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske, izvijestili su iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).


“Hanfa poziva ulagatelje s područja RH da ne trguju putem navedene platforme i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika. Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti poslovanja iste, niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama.
Kod takvih pružatelja usluga vrlo često se radi i o nekom obliku prijevare ulagatelja”, istaknuli su iz hrvatske regulatorne agencije.


Pritom su napomenuli da su na internetu dostupne razne stranice preko kojih postoji mogućnost provjere je li kod neke platforme za trgovanje i društva koje upravlja tom platformom riječ o prijevari ili ne.


Hanfa ne može potvrditi vjerodostojnost takvih stranica ni garantirati za točnost informacija koje se na njima nude, no potencijalni ulagatelji mogu uzeti u obzir i informacije s takvih stranica kod donošenja odluke o eventualnom početku trgovanja preko tih platformi, dodali su.


Podsjetili su da je registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica EU-a za izravno pružanje usluga na području RH dostupni na internetskim stranicama Hanfe.


Regulator financijskih usluga je još jednom pozvao ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom provjere ima li isto potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje investicijskih usluga na području RH te je dodatno pozvao ulagatelje da u svrhu zaštite svojih interesa pročitaju brošuru koju je Hanfa objavila na svojoj internetskoj stranici, a u kojoj se detaljno ukazuje na što treba obratiti pozornost prije početka i prilikom internetskog trgovanja financijskim instrumentima.