Upravljanje kvalitetom

Brodogradilište 3. maj obnovilo tri certifikata ISO standarda

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Voditelj sustava upravljanja u 3. maju Ervin Bešić rekao je da je proces uspostave integriranog sustava upravljanja pokrenut nakon odluke Vlade da podupre nastavak proozvodnje u tom brodogradilištu.Brodogradilištu 3. maj u srijedu su predana tri certifikata ISO standarda za sustave upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša i zdravljem te sigurnošću na radu, koje je to brodogradilište obnovilo nakon što je u njemu ponovno pokrenuta proizvodnja.


Riječ je o certifikatima integriranog sustava upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša te zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu prema međunarodnim normama ISO 9001:2015; ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018, a postupak je provela certifikacijska kuća Bureau Veritas Croatia.


Voditelj sustava upravljanja u 3. maju Ervin Bešić rekao je da je proces uspostave integriranog sustava upravljanja pokrenut nakon odluke Vlade da podupre nastavak proozvodnje u tom brodogradilištu.
“Brodogradilište 3. maj, unatoč nepovoljnim poslovnim okolnostima i otežanim uvjetima proizvodnje, kao što su aktulani stečajni postupak nad tvrtkama Uljanik grupe, epidemija covida-19 i kriza brodarskog tržišta, gradi održivo poslovanje”, istaknuo je.


Bešić je naveo da 3. maj sada zapošljava više od 800 radnika i oko 300 kooperanata te da stjecanje certifikata potvrđuje organiziranu uspostavu sustava provedbe i nadzora svih sastavnica integriranog sustava upravljanja.


Kako je istaknuo, 3. maj ostaje usmjeren povećanju konkurentnosti na domaćem i svjetskom tržištu, na kojem ovi certifikati znače prepoznatljivost kvalitete krajnjeg proizvoda odnosno broda. Certifikati na neki način daju i dodatno povjerenje kod kupaca i partnera te smanjuju neke rizike koji bi se mogli pojaviti kod sklapanja nekih potencijalnih novih poslova, rekao je Bešić.