Prometna nesreća

Udario u autobus koji je prevozio školsku djecu, pa pokušao bježati. Dvoje ih je ozlijeđeno

Šarlota Brnčić

Ilustracija školskog autobusa / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija školskog autobusa / Foto Sergej Drechsler

U autobusu se nalazilo 14 djece od kojih je dvoje zatražilo liječničku pomoć nakon čega su vozilom hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu ViroviticaDanas oko 8.30 sati, u Jugovom Polju dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao autobus koji prevozi školsku djecu i automobil.


Do prometne nesreće je došlo kada je 30-godišnji vozač automobila, đakovačkih registarskih oznaka, upravljao automobilom od pravca Suhopolja u pravcu Cabune, gdje je dolaskom u naselje Jugovo Polje u Ulici V. Nazora iz neutvrđenih razloga, skrenuo na suprotni kolnički trak.


Tada je prednjim dijelom udario u prednji dio školskog autobusa, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 62-godišnji vozač. Uslijed udara, autobus je sletio na poljoprivrednu površinu, dok je automobil ostao na cesti.
U autobusu se nalazilo 14 djece od kojih je dvoje zatražilo liječničku pomoć nakon čega su vozilom hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Virovitica.


Vozač automobila je nakon prometne nesreće pokušao napustiti mjesto događaja, međutim brzom intervencijom djelatnika Interventne jedinice policije, je uhićen.


Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Slijedi daljnji rad na utvrđivanju okolnosti događaja, priopćili su iz policije.