Strava u Varaždinu

Ubojstvo profesora: Tukli ga lokotom i palicom, pa se pomokrili po njemu. Sve su snimali mobitelom

Portal Novi list

Ilustracija policijskog očevida / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Ilustracija policijskog očevida / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Napadači su krenuli sa šamaranjem, a tukli su ga navodno i lokotom za bicikl te palicom po glavi, pa i udarali nogama. Teško ozlijeđenog su ga ostavili da leži na asfaltuDjevojka i troje mladića kazneno su prijavljeni zbog ubojstva nakon što je jučer navečer preminuo teško ozlijeđeni muškarac kojeg su oni dan prije pretukli u Varaždinu. Napadnut je 35-godišnji profesor engleskog u Gospodarskoj školi u Varaždinu, Nino Čengić.


Policija je u roku od samo nekoliko sati nakon napada locirala i uhitila 24-godišnju žensku osobu i tri muške osobe starosti 20, 25 i 29 godina.


Kako neslužbeno doznaje Varaždinski, u incidentu su sudjelovali Asja G. (24), Ivan G. (20), Ivor V. (29) i Dominik Ž. (25). Prvih troje je iz Varaždina, a četvrta osoba je s područja Međimurske županije.
Koja je točno bila uloga svakoga od njih u usmrćivanju 35-godišnjeg profesora, utvrdit će se tijekom istrage te kasnije u kaznenom postupku.


Što je prethodilo brutalnom napadu?


Navodno je incidentu prethodilo to što je Čengić već ranije nadležnim tijelima prijavljivao jedan klub, koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta događaja, zbog kršenja epidemioloških mjera, radnog vremena i slično. Sukob oko toga, kako se čini, otišao je u neželjenom smjeru i doveo do tragedije.


Kako piše Jutarnji, Čengić je tu večer također proveo u blizini napadača, u spomenutom klubu. I oni navode kao moguć razlog Čengićevo prijavljivanje društva iz kluba zbog kršenja epidemioloških mjera.


Nino Čengić radio je kao profesor engleskog jezika u Gospodarskoj školi u Varaždinu na zamjeni. Članovi kolektiva opisuju ga kao pristojnog kolegu koji je uredno radio svoj posao te su u šoku nakon saznanja što se dogodilo protekloga vikenda.


Sve snimali mobitelom


Prema informacijama koje je dobio HRT-ov portal iz neslužbenih izvora, a koje zasad nisu službeno potvrđene, navodno je u klubu jedne varaždinske udruge došlo do nesuglasica između vidno alkoholiziranoga 35-godišnjeg profesora i četvero okrivljenih, pri čemu je alkoholizirani 35-godišnjak navodno provocirao.


To je okrivljene izazvalo da 35-godišnjaka izbace iz kluba.


Profesor je potom navodno pozvao policiju, koja je došla i otišla, a četvorka ga je nakon odlaska policije fizički napala i nanijela mu teške ozljede od kojih je naposljetku i preminuo.


Prema informacijama koje je dobio HRT, napadači su krenuli sa šamaranjem, a tukli su ga navodno i lokotom za bicikl te palicom po glavi, pa i udarali nogama.


Zatim su mu razbili mobitel, uništili dokumente i uzeli tenisice, a naposljetku su se i pomokrili na njega. Navodno je jedna od okrivljenih osoba sve to snimala mobitelom.


Ostavili ga da leži na asfaltu


Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedene osobe na ulici Graberje ispred jedne udruge fizički napale 35-godišnjaka, te ga izudarali drvenim palicama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške ozljede, nakon čega su ga teško ozlijeđenog ostavili da leži na asfaltu.


Teško ozlijeđeni muškarac je pronađen od strane prolaznika, navodi policija u službenom priopćenju izostavljajući detalje napada.


30. svibnja u večernjim satima uslijed zadobivenih ozljeda teško ozlijeđeni muškarac je preminuo u bolnici.


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sve osumnjičene osobe su jučer tijekom večeri i jutros predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubojstva, objavila je policija.