Krim-obrada

U zagrebačkom stanu šmrkali kokain i partijali, policija im oduzela kalašnjikov

Šarlota Brnčić

Foto Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto Tomislav Miletic/PIXSELL

Sumnja se da su zajedno nabavljali veće količine kokaina i marihuane koje su potom skrivali i prepakiravali u stanu na Trešnjevci, a nakon čega su tako pripremljenu drogu dalje preprodavaliDovršena je krim-obrada nad 37-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje u kaznena djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i “Omogućavanje trošenja droge“ dok se sumnja i da je 37-godišnjak počinio kaznena djela “Iznuda“ u pokušaju na štetu 47-godišnjaka te “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja“.


Sumnja se da su zajedno nabavljali veće količine kokaina i marihuane koje su potom skrivali i prepakiravali u stanu na Trešnjevci, a nakon čega su tako pripremljenu drogu dalje preprodavali.


Također, i da su 11. travnja oko 16 sati, tijekom vožnje automobilom BMW X njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, omogućili uživanje kokaina 47-godišnjaku i 32-godišnjaku koji su zajedno s njima bili u automobilu.
Tog istog dana u večernjim satima su u stanu na Trešnjevci kokain dali na uživanje većem broju osoba s kojima su se družili, a među kojima se bila i prethodno navedena dvojica. Tom prilikom ujedno su svima njima omogućili korištenja prostorija u kojima su bili radi konzumiranja droga.


U nastavku druženja u stanu na Trešnjevci, oko 3 sata ujutro, 37-godišnjak je verbalno zaprijetio 47-godišnjaku, a koju je prijetnju on shvatio kao izravnu za svoj život budući da je znao da osumnjičeni posjeduje vatreno oružje.


U jednom je trenutku oštećeni odgurnuo osumnjičenog i pobjegao iz stana što je iskoristio kako bi uz pomoć građana zatražio intervenciju policijskih službenika. Tada su dvojica osumnjičenika potrčala za njim, međutim, nisu uspjeli vidjeti gdje je otišao.


Prilikom postupanja policijskih službenika osumnjičeni 37-godišnjak im je predao pet paketića u kojima se nalazilo ukupno 5,91 grama kokaina.


Prilikom pretrage stana na Trešnjevci pronađena je metalna bejzbol palica, jedna automatska puška “Kalašnjikov“ sa spremnikom bez streljiva, jedna vrećica s 1,3 grama marihuane, jedna vrećica s 1,39 grama marihuane, uređaj za vakumiranje, metalna lula i ostalo.