Prometna nesreća

Sudario se s motociklistom koji je pretjecao kolonu vozila

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NLU prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 17.45 sati na području Poreča, teže je ozlijeđen vozač motocikla.


Do nesreće je došlo kada je 23-godišnjak upravljao Ford Focusom, pulske registarske oznake, kolnikom nerazvrstane ceste iz smjera naselja Stancija Diklić u smjeru Vrvara.


Dolaskom do četverokrakog raskrižja s kolnikom državne ceste, na kojoj se prometom privremeno upravlja prometnim svjetlima i na kojoj je bila velika gustoća prometa, vozač se uključio na državnu cestu za vrijeme dok su ga sudionici iz kolone propustili.
Prilikom uključivanja na državnu cestu, 23-godišnjak nije propustio sva vozila koja su se kretala glavnom cestom te je udario u motocikl Suzuki GSF, pulske registarske oznake, kojim je iz smjera Poreča u smjeru Žbandaja upravljao 34-godišnjak, a koji je preko pune uzdužne linije pretjecao kolonu vozila.


Od siline udarca, vozač motocikla je pao na kolnik te je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti nesreće.