Oglasio se USKOK

Slučaj Dumbović: Pokrenuta istraga, sumnja se u malverzacije teške 9 milijuna kuna

Hina

Branislav Babic/PIXSELL

Branislav Babic/PIXSELL

Uz Dumbovića i njegova sina Darka istraga je pokrenuta i protiv trojice direktora tvrtki s petrinjskog područja - Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka ZagorcUskok je u srijedu, nakon policijske prijave, pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića uhićenog zbog sumnje da je na dužnosti pogodovao tvrtki svog sina koja je nezakonito dobila poslove vrijedne preko devet milijuna kuna.


Uz Dumbovića i njegova sina Darka istraga je pokrenuta i protiv trojice direktora tvrtki s petrinjskog područja – Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka Zagorca. Uskok je za sve zatražio istražni zatvor o čemu će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.


Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.
“Ne osjeća se krivim”, rekao je odvjetnik, potvrdivši da Uskok uhićene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje koja je u prosincu 2020. teško stradala u potresu.


Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila, a potom osumnjičene odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku. Prenoćili su u policijskom pritvoru, odakle će biti odvedeni na zagrebački Županijski sud gdje će sudac istrage odlučiti o istražnom zatvoru.


Neslužbeno se doznaje da je među tvrtkama kojima se pogodovalo bio Titan Commerce, osnovan u travnju 2015. dvije godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Mediji su ranije pisali kako su prihodi te tvrtke iz godine u godinu rasli za milijunske iznose.


Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes.


Za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.