Policijska akcija

Slovenac pijan glisirao kod Krka, evo koliko je morao platiti

Vladimir Mrvoš

Ilustracija Sergej Drechsler

Ilustracija Sergej Drechsler

Osim što je zatečen u nedozvoljenom glisiranju kod Rta Negrit u krčkom akvatoriju, 41-godišnji državljanin Slovenije upravljao je brodicom pod utjecajem alkohola u količini od 0,98 promilaU tjedan dana posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 43 prekršaja nedozvoljenog glisiranja.


Na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u nedozvoljenom glisiranju zatečeno je 13 državljana Njemačke, deset državljana Slovenije, osam državljana Austrije, četiri državljana Italije, tri državljana Poljske te po jedan državljanin Belgije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke i Srbije.


Spomenuti su zatečeni u akvatoriju Lošinja, Cresa, Krka, Raba te u moru ispred Jadranova i Novog Vinodolskog. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika svima koji su nedozvoljeno glisirali izrečene su novčane kazne.
Također, u jednom slučaju, osim što je zatečen u nedozvoljenom glisiranju kod Rta Negrit u krčkom akvatoriju, 41-godišnji državljanin Slovenije upravljao je brodicom pod utjecajem alkohola u količini od 0,98 promila.


Zbog počinjenih prekršaja iz Pomorskog zakonika, 41-godišnjak je sankcioniran novčanom kaznom od 2.000 kuna i 500 kuna troškova postupka.


Pomorska policija će i nadalje pojačano nadzirati sigurnost prometa na moru te policija poziva nautičare da se radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru.


Isto tako, poziva i kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale. Ronioci imaju obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone.