Kaznene prijave

Radili nered na benzinskoj u Kraljevici, ozlijedili i policajca. Dvojica završila u zatvoru

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Foto Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Foto Sergej DRECHSLER

Policija ih sumnjiči da su 20. srpnja  oko 22.15 sati na benzinskoj postaji u Kraljevici narušavali javni red i mir te pritom ozlijedili dvojicu hrvatskih državljanaKRALJEVICA – Kaznenim prijavama protiv šest hrvatskih državljana, starosti od 33 do 46 godina,  za počinjenje kaznenih djela, dovršeno je kriminalističko istraživanje kojega su proveli policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa službenicima II. policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Krk.


Policija ih sumnjiči da su 20. srpnja  oko 22.15 sati na benzinskoj postaji u Kraljevici narušavali javni red i mir te pritom ozlijedili dvojicu hrvatskih državljana od kojih je lakše ozlijeđen policijski službenik koji je u skladu s policijskim ovlastima postupao zbog narušavanja javnog reda i mira.


Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 33-godišnji počinitelj  nanio tešku tjelesnu ozljedu 37-godišnjem hrvatskom državljaninu za što je i kazneno prijavljen, dok je dvojac,  starosti 36 i 46 godina, počinio prisilu prema službenoj osobi i pritom je 46-godišnjak lakše ozlijedio policijskog službenika.
Po završenom istraživanju, uz navedene osumnjičenike za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i prisila prema službenoj osobi, svih šest počinitelja je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje teške tjelesne ozljede u pokušaju i predani su pritvorskom nadzorniku. Dvojica osumnjičenika su potom odlukom istražnog suca završili u istražnom zatvoru.