Istražni zatvor

Pretukao bivšu suprugu pa završio u pritvoru

Marin Smolčić

Zatvor u Gospiću

Zatvor u Gospiću

Osnovano se sumnja da je bivšoj supruzi zadao više udaraca šakama i pritom joj nanio površinske ozljede glaveGOSPIĆ Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je istražni zatvor za 45-godišnjeg muškarca iz Gospića zbog kaznenog djela nasilja u obitelji, a po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva koje ga je ispitalo.


Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 45-godišnjak na području grada Gospića, kršeći prethodno izrečenu mjeru opreza udaljenjem iz doma, a protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, došao u dom svoje bivše supruge i fizički je napao.


Osnovano se sumnja da je bivšoj supruzi zadao više udaraca šakama i pritom joj nanio površinske ozljede glave. Ovakvo je osumnjičenikovo ponašanje bivšeg supruga izazvalo kod oštećenice strah za vlastitu sigurnost i život.
Zato je Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage i prihvatio pa se bivši suprug našao u pritvoru.