Krim istraživanje

Policija otkrila nove detalje o divljačkom sukobu na Viru, napadači optuženi za ubojstvo u pokušaju

Šarlota Brnčić

Foto Zadarski list

Foto Zadarski list

Nakon što je 18-godišnjak zadobio udarac bocom u glavu, obojica 23-godišnjaka nastavili su s fizičkim napadom nad njim i maloljetnikomU Prvoj policijskoj postaji Zadar provedeno je krim istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim i 23-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine koje se sumnjiči za kaznena djela protiv života i tijela.


Naime, 23-godišnjeg hrvatskog državljanina se sumnjiči da je jučer, oko 00.40 sati u Viru, na Šetnici Jadro, staklenom bocom udario u predjelu glave 18-godišnjaka, a potom mu razbijenom bocom nanio više ozljeda u predjelu vrata i glave.


Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je sukobu prethodio fizički napad 23-godišnjeg državljanina BiH na 18-godišnjaka i maloljetnika koji je bio s njim društvu, kojom prilikom im je zadao više udaraca u predjelu glave.
Nakon što je 18-godišnjak zadobio udarac bocom u glavu, obojica 23-godišnjaka nastavili su s fizičkim napadom nad njim i maloljetnikom.


Zbog zadobivenih ozljeda i pružanja liječničke pomoći 18-godišnjak i maloljetnik su prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje su 18-godišnjaku utvrđene teške tjelesne ozljede, dok je maloljetnik lakše ozlijeđen.


Obojica 23-godišnjaka su ubrzo uhićena u blizini mjesta događaja  te dovedena u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kojom prilikom im je utvrđeno prisutnost alkohola u organizmu.


Nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u ubojstvo u pokušaju, dok je protiv 23-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi, te su obojica predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.