Kršenje mjera

Policija hvatala kršitelje samoizolacije po PGŽ, jednog su zaustavili na granici

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Dvoje njemačkih državljana zatečeno je na izlasku iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Rupa, a hrvatski državljanin na graničnom prijelazu PrezidNa području PU primorsko-goranske u vremenu od 16. do 23. travnja policija je zabilježila desetak slučajeva kršenja epidemioloških mjera.


Tako su, unatoč važećoj mjeri samoizolacije, svoje domove napustila trojica vozača, koje je policija zaustavila u prometu na cestama. Riječ je o osobama starosti 22, 37 i 39 godina, koje su zatečene na području Čavli, otoka Raba te u Istarskoj ulici u Rijeci.


Osim u prometu, na otoku Rabu zatečeno je još dvoje hrvatskih državljana, starosti 33 i 61 godine koji su također napustili svoje domove radi odlaska na ulicu i u trgovinu.
Isto tako, i ovog tjedna zabilježeno je nekoliko kršenja mjera samoizolacije na graničnim prijelazima, i to kod dvoje njemačkih državljana koji su zatečeni na izlasku iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Rupa i hrvatskog državljanina zatečenog na graničnom prijelazu Prezid.


Zbog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.


Osim kršenja epidemioloških mjera, policija je postupajući po dojavi u petak, unutar jednog ugostiteljskog objekta, zatekla nekoliko gostiju. O ovom događaju policija je obavijestila Državni inspektorat u čijoj nadležnosti je daljnje postupanje.