Mula

Ovo je Brazilka koja je uhvaćena na Tuđmanu s više od kile kokaina

Portal Novi list

Foto Zeljko Hladika/PIXSELL

Foto Zeljko Hladika/PIXSELL

Pronašli su joj pet paketa ušivenih u odjeću s više od kilograma kokainaU subotu je u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman uhvaćena 25-godišnja Brazilka. Pronašli su joj pet paketa ušivenih u odjeću s više od kilograma kokaina. Danas je privedena na Županijski sud u Velikoj Gorici.


“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i promet drogama’.


Sumnja se da je 16. listopada 2021. godine oko 21 sat avionskim letom iz Sao Paula preko Istanbula kao putnica stigla na teritorij Republike Hrvatske odnosno na prostor Zračne luke ‘Franjo Tuđman’ u Zagrebu.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćila je policija.


Brazilka je carinicima izručila pet paketa ispunjenih s ukupno 1.100 grama kokaina, koje je skrivala unutar odjeće koju je nosila. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kokain bio namijenjen daljnjoj prodaji.


Samo dva tjedna ranije, 3. listopada, u zagrebačkoj Zračnoj luci carinici su zaustavili još jednu Brazilku u dobi od 28 godina. Ova mula progutala je gotovo kilogram kokaina u 76 paketića.


I ona je u Zagreb stigla na letu iz Sao Paola. Carinicima je bila sumnjiva jer je rekla da će u Zagrebu ostati kao turistkinja 20 dana, a imala je tek ručnu prtljagu i ruksak. Na put nije ponijela ni četkicu za zube.


Sumnje carinika potvrđene su na rendgenu, koji je pokazao paketiće droge u njenom organizmu. Brazilka je tek onda carinicima dala svojevrsno priznanje. Da dođu do dokaza morali su čekati danima, dok 28-godišnjakinja nije obavila veliku nuždu i izbacila paketiće.


U paketićima je bilo oko 990 grama kokaina.