Froneri Austria

Ovi sladoledi povlače se iz trgovina

Hina

Foto Froneri.at

Foto Froneri.at

Povlače se s tržišta zbog utvrđene prisutnosti etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU-aNekoliko sladoleda proizvođača Froneri Austria GmbH, koji se mogu kupiti u prodavaonicama SPAR-a, povlači se s tržišta zbog utvrđene prisutnosti etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU-a.


Riječ je o sladoledima: NUII BERRY 270 ml (3X90 ml), NUII MANGO 270 ml (3X90 ml), NUII MACADAM.270 ml (3X90 ml), NUII TEXAN PECAN 270 ml (3×90 ml) i sladoledu MILKA MINI ŠTAPIĆ 6X50ml.


Razlog povlačenja proizvoda prema informaciji proizvođača je utvrđena prisutnost etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU-a. Sastojak se koristi u malim količinama u proizvodnji sladoleda, te je razina ETO u gotovom proizvodu vrlo niska i znatno ispod granične vrijednosti. Vrlo je mala vjerojatnost da isti predstavlja zdravstveni rizik za kupce, stoji u priopćenju
Više informacija može se pronaći na internetskoj stranici proizvođača: https://froneri.at/produktrueckruf/


Mole se kupci koji su kupili isključivo gore navedene proizvode da ih vrate u najbližu Spar poslovnicu gdje će im biti vraćen novac.


Glavni prioritet SPAR-a je zaštita i zadovoljstvo svojih kupaca te se ovim putem ispričavamo zbog nastale neugodnosti, stoji u priopćenju.