Optužnica

Opet odgođeno optužno vijeće o aferi Uljanik

Orjana Antešić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Nova sjednica zakazana je za 1. i 2. veljačeSjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Rijeci jučer je po drugi put, opet zbog bolesti jednog od odvjetnika optuženih, odgođena.


Nova sjednica na kojoj bi se trebalo odlučivati o osnovanosti optužnice protiv bivših menadžera Uljanika i Uljanik plovidbe sjednica, koji se sumnjiče za kaznena djela iz gospodarskog poslovanja i štetu od oko 900 milijuna kuna, zakazana za 1. i 2. veljače.


Predviđa se, naime, da će za sjednicu biti potrebno više od jednog termina, zbog obimnosti predmeta i uvjeta organizacije sjednice.
Sa Županijskog suda obrazložili su da je zahtjevu odvjetnika jer je riječ o obimnom predmetu, a kratko je vrijeme za pripremu njegove zamjene.


Sjednica Optužnog vijeća bila je najprije zakazana za 11. siječnja, ali je i tada odgođena zbog bolesti jednog od branitelja, pa je bila zakazana za 21. i 24. siječnja te 1. veljače.


Uspije li početkom veljače postupak protiv dvanaestorice optuženih direktora i članova uprave Uljanik grupe i pulskog brodara prijeći u fazu suđenja, bit će to gotovo pune tri godine nakon akcije njihova uhićenja po Istri i dvije godine nakon što je tužiteljstvo podiglo optužnicu koju je Sud vratio radi dorade istrage.


Novi optužni akt, koji je u odnosu na okrivljenike i kaznena djela koja im se stavljaju na teret, de facto, identičan ranijoj optužnici, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci ponovno je podiglo koncem kolovoza prošle godine.