OB Karlovac

Operiran mladić koji je propucan u sukobu torcidaša i policije: “Nisam sudjelovao u tome”

Portal Novi list

Opća bolnica Karlovac / Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Opća bolnica Karlovac / Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, rekao je kirurg Suad Crnica.Nakon masovnog sukoba torcidaša s policijom na autocesti A1 kod odmarališta Desinec, Opća bolnica u Karlovcu u 22.45 sati zaprimila je osobu s težim tjelesnim ozljedama, ali izvan životne opasnosti, doznaje HRT.


Riječ je o mlađoj osobi koja je u Karlovac dovezena vozilom hitne pomoći iz Jastrebarskog nakon čega je podvrgnuta kirurškim intervencijama. Policija je jutros obavila službeni razgovor s ozlijeđenim.

“Zaprimili smo osobu koja je bila na mjestu događaja, međutim, nejasna je njezina uloga u svemu tome.


Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni sudionik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva propucavanja, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem.Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrijelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro”, rekao je za HRT Suad Crnica, spec. kirurg, subspecijalist plastične kirurgije.


Kako je priopćila policija u sukobu s više stotina pripadnika Torcide propucane su dvije osobe, a više je ozlijeđenih.“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.


Foto PIXSELL


Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-ak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti”, priopćili su iz PU zagrebačke.