Krađa

Okorjeli kradljivac sa dvojicom pomagača pohodio kuću pokojnog vlasnika, ukrao čak i posteljinu

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Oni su provalili u kuću preminulog vlasnika te su demontirali i otuđili razni namještaj, kupaonsku opremu, posteljinu i druge predmetePulska je policija, u suradnji s rovinjskom, provela krim istraživanje nad 27-godišnjakom i utvrdila sumnju da stoji iza sedam kaznenih djela, od čega tri teške krađe, dvije krađe, jedno oštećenje tuđe stvari i jednu računalnu prijevaru.


Policija je utvrdila da se 27-godišnjak 14. studenoga 2019. godine u ranim jutarnjim satima ušuljao u kuću u Rabarovoj ulici u Puli, dok su ukućani spavali te je iz kuće otuđio torbicu s dokumentima, bankovnim karticama i novcem, mobitele i druge predmete, a potom je s otuđenom bankovnom karticom podignuo novac na bankomatu u Puli, čime je 70-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna.


Drugu tešku krađu osumnjičeni je počinio 9. svibnja ove godine u jutarnjim satima, zajedno s još dvojicom muškaraca koje je policija uhitila odmah nakon kaznenog djela. Naime, oni su provalili u kuću preminulog vlasnika te su demontirali i otuđili razni namještaj, kupaonsku opremu, posteljinu i druge predmete.
Početkom svibnja 27-godišnjak je počinio i jednu krađu na pulskom području, i to u noći s 1. na 2. svibnja, kada je u Ulici Veli Jože ukrao moped Gilera Runner, čime je 23-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna.


Oštećenje tuđe stvari je također počinio u Puli, i to 17. ožujka, kada je na Valdebečkom putu razbio stakla na automobilu Mercedes, pulske registarske oznake, u vlasništvu pravne osobe iz Pule, čime ju je oštetio za više tisuća kuna.


Na rovinjskom području je počinio jednu krađu i jednu tešku krađu. Krađu zajedno s još jednim muškarcem, i to u noći s 2. na 3. travnja u kampu u Rovinju, gdje su ukrali električni bicikl u vlasništvu 53-godišnje njemačke državljanke, no kako ga nisu uspjeli iznijeti iz kampa, ostavili su ga na drugoj lokaciji.


Tešku krađu počinio je već 4. travnja, kada je na parkiralištu u Ulici Jurja Dobrile provalio u automobil BMW, austrijske registarske oznake, iz kojeg je odnio prijenosna računala, parfeme, odjeću i druge predmete, čime je 34-godišnjeg austrijskog državljanina i 29-godišnju austrijsku državljanku oštetio za više desetaka tisuća kuna.


Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.