Neodgovorno ponašanje

Nevjerojatno: Zaraženi koronom išli registrirati auto, u trgovinu, organizirali feštu, pokušali otići u inozemstvo…

Šarlota Brnčić

Iz policije napominju kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.U proteklom razdoblju, a posebno ovog vikenda, na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je više kršenja izrečenih mjera COVID – liječenje u kući, a oni koji su slobodno šetali gradom to su učinili zbog razno raznih razloga.


Kako su naveli iz varaždinske policije, zaražene osobe došle su u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila, zatim u trgovinu po namirnice, a bilo je tu i organiziranja fešti u vikend kući ili su čak pokušale prijeći državnu granicu radi odlaska na rad u inozemstvu.


Iz policije napominju kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.
Također, i da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od strane epidemiologa – samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane, te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama.