Sletio

Nakon Brazilke na Tuđmanu s kokainom pao i Brazilac, pogledajte gdje je skrio 2,5 kilograma droge

Portal Novi list

Foto PU zagrebačka

Foto PU zagrebačka

Brazilac je 10. srpnja sletio u Zagreb, a kokain prokrijumčario u Hrvatsku, tako što je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljaguU zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman policija je uhvatila 32-godišnjeg Brazilca, u čijoj je prtljazi pronađeno 2,5 kilograma kokaina.


Nakon kriminalističkog istraživanja policijski službenici PU zagrebačke sumnjaju da je 32-godišnjak, u cilju daljnje prodaje kokaina, početkom srpnja na području Sao Paola od nepoznatih osoba preuzeo avionski karte za let Sao Paolo-Pariz-Zagreb i 1.000 eura.

Ujedno, preuzeo je šest bočica kozmetičkih proizvoda unutar kojih se nalazio kokain pakiran u više vrećica, ukupne težine oko 1.500 grama.


Od svojih suradnika preuzeo je i dvije vrećice bombona, u kojima su bila pakirana 43 paketića ispunjena kokainom, ukupne težine oko 927 grama.


Kokain je bio umotan u omote bombona.Brazilac je 10. srpnja sletio u Zagreb, a kokain prokrijumčario u Hrvatsku, tako što je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljagu.


No, otkriven je prilikom nadzora u zračnoj luci Franjo Tuđman.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.Podsjetimo, tjedan dana prije njega u Zagreb je sletjela i 22-godišnja Brazilka, ona je pak skrivala kilogram kokaina u svom grudnjaku.


Ona je također letjela iz Sao Paola. Ondje je u kanti za otpatke preuzela torbicu u kojoj su bile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i grudnjak s ušivenim kokainom, ukupne mase oko 1.080 grama.