Novi ulov

Na Tuđmanu pala još jedna mula, bila je opasana s više od kilograma kokaina

Portal Novi list

Brazilka uhvaćena ranije u listopadu u zračnoj luci u Zagrebu i snimka rendgena na kojoj se vide paketići kokaina / Foto Screenshot Nova TV

Brazilka uhvaćena ranije u listopadu u zračnoj luci u Zagrebu i snimka rendgena na kojoj se vide paketići kokaina / Foto Screenshot Nova TV

U zagrebačkoj zračnoj luci nedavno je pala Brazilka u kojoj je bilo gotovo kilogram kokainaNekoliko dana nakon što je u zagrebačkoj Zračnoj luci “Franjo Tuđman” pala Brazilka s gotovo kilogram kokaina, danas je uhvaćena nova mula.


Iz carine nisu otkrili puno detalja. Nova TV javlja tek da je mula opasana s više od kilograma kokaina pokušala ući u Hrvatsku.


U policiji, pak, kažu da su izvidi tajni dok se istraga ne okonča. Tada planiraju izaći s više informacija.
Podsjetimo, u zagrebačkoj zračnoj luci nedavno je pala Brazilka u kojoj je bilo gotovo kilogram kokaina.


Droga izuzetne čistoće bila je namijenjena ilegalnoj preprodaji na hrvatskim ulicama. Osumnjičenoj prijeti do deset godina zatvora.


Brazilka prenosila 76 paketića


Brazilki u dobi od 28 godina zasad je određeno mjesec dana istražnog zatvora.


Ona je 3. listopada stigla u zračnu luku Franjo Tuđman iz Sao Paula preko Lisabona.


Carinicima je bila sumnjiva jer im je najavila da će u Zagrebu turistički ostati 20 dana, a imala je samo mali kofer i ruksak. Sa sobom nije imala ni četkicu za zube.


Odveli su ju na rendgen, koji je pokazao da Brazilka u tijelu ima 76 paketića droge.


Brazilka je cijelo vrijeme negirala da prenosi drogu, a svojevrsno priznanje carinicima dala je tak nakon što su joj pokazali snimku rendgena.


Danima su čekali da izbaci drogu iz sebe


Budući da su se pobojali po njeno zdravlje, hospitalizirali su ju u KBC-u Zagreb. Da se samo jedan paketić rastvorio u njenom tijelu, bila bi u velikom riziku od smrti.


Da bi došli do dokaza, policija je morala čekati danima. Kad je Brazilka konačno obavila veliku nuždu, iz nje je izašao gotovo kilogram kokaina.


Točnije, u 76 paketića bilo je 990 grama kokaina.


Paketiće je progutala još u Brazilu i tako ih pokušala unijeti u Hrvatsku. Prema policiji, droga je bila namijenjena daljnjoj preprodaji.


Iz policije još nisu iznijeli informacije o tome tko je Brazilku čekao u Zagrebu.


Samo dva tjedna nakon nje, u Zagreb je stigla još jedna mula, s više od kilograma kokaina.