Pao na granici

Na Bregani uhićen s 3,5 kilograma kokaina, vrijednog 900.000 kuna

Hina

Foto arhiva Zadarski list

Foto arhiva Zadarski list

Tijekom pretrage je u tovarnom prostoru vozila pronađen je posebno dorađeni spremnik u kojem su se nalazila tri paketaNa graničnom prijelazu Bregana policija je zaplijenila gotovo 3,5 kilograma kokaina koji je uhićeni 35-godišnjak iz Slovenije pokušao unijeti u Hrvatsku.


Policija je u ponedjeljak izvijestila da je u sklopu pojačanih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje prekograničnog kriminaliteta, 27. lipnja na Bregani na zaustavila automobil u kojem je bio 35-godišnji hrvatski državljanin, a službeni pas reagirao je drogu.


Tijekom pretrage je u tovarnom prostoru vozila pronađen je posebno dorađeni spremnik u kojem su se nalazila tri paketa s nešto manje od 3,5 kilograma kokaina koji je vozač nabavio na području za sada neutvrđene države Europske unije.
Sumnja se da je pronađeni kokain namijenjen za daljnju prodaju na hrvatskom nezakonitom tržištu te bi postigao vrijednost od najmanje 900.000 kuna.


Vozač je uhićen te je 28. lipnja predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je protiv njega podnesena kaznena, izvijestila je policija.